یکی از شرکتکنندگان در اعتراضهای ماهشهر در آبان ۹۸ به نام عباس دریس در دادگاه بدوی به «اعدام» محکوم شده است. پرونده برادر او، محسن دریس که به همراه وی دستگیر شده بود، همچنان «بلاتکلیف» است.
یک منبع مطلع و نزدیک به خانواده دریس با اعلام این خبر در گفتوگو با بخش فارسی صدای آمریکا گفت، حکم اعدام در دادگاه بدوی صادر شده و هنوز در دیوان عالی کشور تأیید نشده است.
به گفته این منبع مطلع که خواست نامش فاش نشود، این دو برادر هنگام تظاهرات در ماهشهر در آبان ۹۸ پس از تیراندازی مأموران حین فرار در شهرک طالقانی ماهشهر بازداشت شدند.
وی افزود حکم اعدام «حدود ۲۰ روز پیش» در زندان به عباس دریس و در پیگیریهای دادگاه به همسر او ابلاغ شد. وی افزود که همسر آقای دریس بر اثر شوک ناشی از شنیدن صدور «حکم اعدام» پس از مدتی «سکته مغزی کرد و درگذشت.»
بنا بر اظهارات این منبع مطلع، عباس دریس، ۴۰ ساله، در زندان سپیدار اهواز است، وکیل ندارد، و خانواده او از وضعیت مالی مناسبی برخوردار نیستند. او «دو پسر ۱۲ و ۱۴ ساله دارد که اکنون با مادربزرگ پیرشان زندگی میکنند.»
این منبع آگاه، با تأکید بر این که برادران دریس «سلاح در دست نداشتند» اضافه کرد، «مردم اسلحه نداشتند» تجمع اعتراضی «کنار فلکه ورودی چمران» بود. مأموران «دوشکا آورده بودند و به سمت مردم شلیک کردند. پس از تیراندازی پلیس در نیزار، به یکی از نیروهای پلیس تیر اصابت کرد که «به احتمال زیاد از سوی ماموران پلیس بود.»
او در ادامه گفت: «در شهرک طالقانی ماهشهر پلیسها پس از تیراندازی در نیزارها به داخل شهر آمدند و وارد خانهها شدند و بیش ازهشت، نه زن را دستگیر کردند و گفتند اگر مردانتان نیایند، ما شما را آزاد نمیکنیم و مردم برای حفظ آبرو هیچ چیز نگفتند. خیلی از مردها رفتند و زنانشان را آزاد کردند.»
این منبع مطلع همچنین تأکید کرد، در اعتراضات آبان ۹۸ با برخی بسیجیها در ماهشهر تماس گرفته بودند و گفته بودند امشب در ماهشهر درگیری است و اگر نیایید زن و بچهتان را میکشیم.
وی میگوید، وقتی یکی از این بسیجیها گفته بود «من مردم شهرم را نمیکشم»، به او گفته بودند «اگر نکشی ما زن و بچهات را میکشیم» و او هم مجبور شده بود برود.
حساب توییتری «۱۵۰۰ تصویر» که اخبار حقوق بشری، با تمرکز به اعتراضات ۹۸ را پیگیری میکند، عکسی منتسب به عباس دریس منتشر کرده است.
آبان ۱۳۹۸ یکی از گستردهترین اعتراضها علیه حکومت ایران بود که در دهها شهر برپا شد و با سرکوب خشن و خونبار حکومت مواجه شد.
در این اعتراضها، در پی انتشار اخبار و ویدئوهایی از شلیک به معترضانی که به نیزار شهر ماهشهر در استان خوزستان پناه برده بودند، یک نماینده مجلس اعلام کرد که تعداد زیادی از معترضان در این حادثه کشته شدند.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل هم کشتار در این شهر را تأیید کرده است.
همچنین ببینید: روزشمار اعتراضات آبان ۱۳۹۸ – چه شد که مردم به خیابان آمدند؛ جزئیاتی از یک سرکوب خشن و خونبار