توقیف فیلم دارای مجوز نمایش «لامینور»، تازهترین اثر داریوش مهرجویی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اعتراضات گسترده محافل سینمایی از جمله کانون کارگردانان سینما، انجمن تهیهکنندگان، و انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران روبهرو شده و آنان خواستار نمایش بیقید و شرط این فیلم شدهاند.
گفته میشود که «تکخوانی زن» دلیل حذف فیلم از فهرست اکران نوروزی سینماهای ایران بوده است.
فیلم «لامینور» داریوش مهرجویی در سال ۱۳۹۸ تولید شد و همان زمان نیز مجوز نمایش را دریافت کرد. اما از همان ابتدا به موضوعی برای جدال میان مدیران دولتی حوزه سینما تبدیل شد. ابتدا از پرداخت وام به این فیلم به دلیل «سوابق داریوش مهرجویی» خودداری کردند و فیلم با سرمایه بخش خصوصی تهیه شد. داریوش مهرجویی هم گفت که این فیلم را به جشنواره فیلم فجر نخواهد داد. با پایان جشنواره، شورای صنفی نمایش اعلام کرد که این فیلم در فهرست اکران نوروزی سینماهای ایران است. اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توقیف «لامینور» اعلام کرد که این فیلم نیاز به دریافت مجوز جدید دارد.
داریوش مهرجویی که به تازگی از بخش آیسییو بیمارستان مرخص شده، در ویدیویی ضبطشده به این توقیف واکنش نشان داده و گفته است که به همراه دستیارانش در وزارت ارشاد تحصن خواهد کرد.
مهرجویی با اشاره به برخی فیلمهایش که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز نمایش دریافت نکردهاند، میگوید که اینبار نمیتواند تحمل کند و میخواهد بجنگد. او میگوید: «بیایید بزنید من را بکشید. این سینه من، بزنید و نابودم کنید. هر کاری میخواهید بکنید. ولی من میخواهم حقم را بگیرم.»
کانون کارگردانان سینما و انجمن تهیهکنندگان و کارگردانان نیز در بیانیه مشترکی از داریوش مهرجویی به عنوان «چشم و چراغ سینمای» ایران و «پیشکسوت تمامی کارگردانان و سینماگران و نشانه و اعتبار همه سینمای ایران» یاد کرده و نوشتهاند که «اکران و عرصه نمایشی که با محدودیت و تنگنظری، چه از جانب دولت و چه صاحبان منافع، نتواند اثری از این بزرگمرد سینما را به نمایش درآورد، شایستگی عنوان صحنه نمایش سینمای ایران را ندارد و تنها میتواند عرصهای برای سودجویی محسوب شود.» آنها در ادامه «نمایش بیقید و شرط فیلم لامینور در نوروز امسال» خواستار شدهاند.
گفته میشود این فیلم همچون فیلم «علی سنتوری» روایتگر زندگی یک نوازنده سنتور است، اما این بار نقش اصلی فیلم را دختری ایفا میکند که میخواهد برای رسیدن به هدف و آرزویش با همه مرزها و ممنوعیتها، از جمله ممنوعیت تکخوانی زنان، مبارزه کند؛ مبارزهای که به گفته منتقدان از حمایت گسترده اکثریت مردم برخوردار است.