در ادامه موج محکومیتهای بینالمللی حملات بیسابقه شنبه شب جمهوری اسلامی به اسرائیل، جمهوری چک از احضار سفیر حکومت ایران خبر داد.
یان لیپافسکی، وزیر امور خارجه جمهوری چک، روز دوشنبه ٢٧ فروردین با انتشار پستی در رسانه ایکس ضمن اعلام این خبر گفت: «دیپلماسی چک به صراحت به [سفیر] ایران گفت که با حمله به اسرائیل همه خطوط را رد کرده است.»
وزیر امور خارجه جمهوری چک در ادامه افزود: «رژیم ایران وضعیت امنیتی منطقه را به خطر میاندازد. همه این [اقدامات] را با رضایت ضمنی دوستان روس خود» انجام میدهد.
پیش از جمهوری چک، چهار کشور آلمان، فرانسه، بریتانیا، و اردن نیز از احضار سفیران حکومت ایران در پایتختهای خود خبر داده بودند.
دولت آلمان روز دوشنبه سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور را احضار کرد.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان در جمع خبرنگاران گفت سفیر جمهوری اسلامی صبح دوشنبه به این وزارتخانه احضار شد و گفتوگو دراین باره در جریان است.
این دیپلمات آلمانی اشارهای به دلیل احضار سفیر حکومت ایران به وزارت امور خارجه آلمان و موضوعات مورد بحث نکرد.
این در حالی است که وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روز یکشنبه سفیران بریتانیا، فرانسه، و آلمان در تهران را در پی آنچه «مواضع غیرمسئولانه برخی مقامات» این کشورها در واکنش به حملات حکومت ایران به اسرائیل نامیده بود، احضار کرد.
طبق بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، مدیرکل غرب اروپا رویکردهای این سه کشور در قبال حمله اسرائیل به کنسولگری حکومت ایران در دمشق و حملات جمهوری اسلامی به اسرائیل را «تقبیح» کرد.
در همین روز، استفان سیجورن، سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه، گفت روز دوشنبه سفیر جمهوری اسلامی به این کشور، در اعتراض به حملات حکومت ایران به اسرائیل احضار خواهد شد. سیجورن، در گفتوگویی با شبکه تلویزیونی فرانسه ٢ ضمن یادآوری اینکه «جمهوری اسلامی به اسرائیل حمله کرده است»، بر ضرورت تنشزدایی تاکید کرد.
روز یکشنبه، بریتانیا نیز کاردار سفارت جمهوری اسلامی در لندن را احضار کرد. طبق بیانیه وزارت امور خارجه بریتانیا، در این دیدار لندن حمله «مستقیم و بیسابقه» جمهوری اسلامی به اسرائیل و همچنین نقض حریم هوایی عراق و اردن را «با شدیدترین لحن ممکن» محکوم کرد، خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط کشتی «اماسسی آریس» شد، بر ضرورت اقدامات فوری و معنادار برای کاهش تنشها توسط جمهوری اسلامی تاکید شد، و حمایت بریتانیا از امنیت اسرائیل و همچنین اردن و عراق یادآوری شد.
در همین روز، ایمن صفدی، وزیر امور خارجه اردن، نیز از احضار سفیر جمهوری اسلامی در کشورش در اعتراض به اظهارات مداخلهجویانه مقامات حکومت ایران در امور داخلی پادشاهی اردن خبر داد.
ایالات متحده آمریکا، فرانسه، بریتانیا، و اردن در رهگیری و انهدام بخش قابلتوجهی از پهپادها و موشکهای شلیکشده جمهوری اسلامی به اسرائیل در حمله بیسابقه شنبه شب نقش داستند.
این حملات با موجی از محکومیتهای رهبران سیاسی جهان روبرو شده که همگی بر لزوم کاهش تنشها و پاسخگو کردن جمهوری اسلامی تاکید میکنند.