اروپا ۲۱ مقام روسی و اوکراینی را تحریم کرد

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

وزیران خارجه اتحادیه اروپا با اعمال تحریم بر ۲۱ مقام روسی و اوکراینی توافق کردند. این تحریم از جمله شامل ممانعت از مسافرت و همچنین توقیف دارایی های آنان است.

وزیر خارجه لیتوانی، روز دوشنبه این خبر را پس از نشست سه ساعته اتحادیه اروپا درباره توافق بر سر فهرست کسانی که نامشان در فهرست تحریم قرار می گیرد، اعلام کرد. تحریم شدگان افرادی هستند که در برگزاری رفراندوم درباره پیوستن کریمه به روسیه و همچنین تصرف آن بدست مسکو، نقش داشتند.

به دنبال توافق شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا با اعمال تحریم بر شماری از شهروندان روسی و اوکراینی، لینان لینکویسیوس، وزیر خارجه لیتوانی در توییتر خود آن را اعلام کرد و گفت با دیدار رهبران اتحادیه اروپا در بروکسل، اقدامات بیشتری در این خصوص در روزهای آینده اعمال خواهد شد.

قرار است اتحادیه اروپا فهرست تحریم را گسترش دهند و نام افراد ارشد دیگری که با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روابط نزدیک دارند را به آن بیافزاید.
آمریکا نیز به زودی تحریم های جداگانه خود را اعمال خواهد کرد.

همه پرسی
پیشتر در روز دوشنبه، یک روز پس از برگزاری همه پرسی جنجالی در کریمه و اعلام نتیجه آن مبنی بر رای اکثریت به پیوستن به فدراسیون روسیه، مجلس محلی کریمه از اوکراین اعلام استقلال کرد و خواستار پیوستن به روسیه شد.

هیاتی از قانونگذاران کریمه روز دوشنبه برای مذاکره درباره ساز و کار لازم در راه پیوستن به روسیه، عازم مسکو می شود.
همزمان، پارلمان اوکراین روز دوشنبه از طرح انتقال ۴۰ هزار نیروی نظامی برای مقابله با پیشروی نیروهای روسی در کریمه استقبال کرد.

وزیران خارجه اتحادیه اروپا قبل از نشست در بروکسل درباره وضعیت کریمه


روز یکشنبه باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا به ولادیمیر پوتین گفت واشنگتن و شرکای اروپایی آن، در واکنش به اقدام مسکو در برگزاری همه پرسی در کریمه، آماده اعمال مجازات های بیشتر بر روسیه هستند.

بیانیه کاخ سفید نیز رفراندوم روز یکشنبه را غیرقانونی و ناقض قانون اساسی اوکراین خواند و گفت این همه پرسی «هرگز از سوی آمریکا و جامعه بین الملل به رسمیت شناخته نخواهد شد.»

شورای انتخابات کریمه روز دوشنبه اعلام کرد که حدود ۹۷ درصد آرای صندوق ها موافق پیوستن کریمه به روسیه است.

نتایج همه پرسی کریمه


در کیف، ارسنی یاتسنیوک، وزیر موقت کشور در نشست اضطراری کابینه همه پرسی در کریمه را «نمایش سیرک» به کارگردانی مسکو خواند.

پیشتر بیانیه کاخ سفید گفته بود که بدون دولت ملی اوکراین هیچ تصمیمی نباید درباره سرنوشت اوکراین گرفته شود. این بیانیه همچنین گفت که انتخابات ریاست جمهوری برنامه ریزی شده برای ۲۵ مه، فرصتی مشروع در اختیار تمامی مردم اوکراین می گذارد تا درباره آینده کشورشان اظهار نظر کنند.

جان کری و سرگئی لاوروف، وزیران خارجه آمریکا و روسیه روز یکشنبه توافق کردند که در اصلاح نحوه تقسیم قدرت و تمرکززدایی برای حل بحران، از مفاد موجود در قانون اساسی اوکراین بهره گیرند.

دومای روسیه آماده عمل
خبرگزاری اینترفکس روز دوشنبه به نقل از معاون دومای روسیه گفت که مجلس دوما در پارلمان قانونی را صادر خواهد کرد که به منطقه کریمه «در آینده بسیار نزدیک» اجازه پیوستن به روسیه را می دهد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با نادیده گرفتن رهبران غربی که می گویند همه پرسی در کریمه غیرقانونی بود گفته است که به اراده مردم آنجا احترام می گذارد.

روسیه گزارش سازمان ملل متحد را رد کرد
روسیه روز دوشنبه گزارش مقامات سازمان ملل متحد را رد کرد و آن را مغرضانه خواند. این گزارش اتهامات وارده مبنی بر این که حقوق بشر ساکنین روس تبار کریمه به شکل سیستماتیک در اوکراین نقض می شود را زیر سوال برده بود.

وزارت خارجه روسیه ایوان سیمونویچ، معاون دبیرکل حقوق بشر را مورد انتقاد قرار داد که گفته بود حقوق روس تبارهای اوکراین نقض می شود اما اثباتی وجود ندارد که حاکی از نقض «گسترده و سازماندهی شده» علیه آنان باشد.

اکثریت ساکنین کریمه روس تبار هستند. جمعیت بزرگی از روس تباران نیز در شرق اوکراین ساکن هستند.
وزارت خارجه روسیه همچنین اظهارات آقای سیمونویچ و اظهار نگرانی او از وضع حقوق بشر اقلیت تاتار در کریمه را مورد انتقاد قرار داد.
روسیه در توجیه حضور نیروهایش در کریمه گفته است که این اقدام برای حفاظت از حقوق جمعیت روس ساکن شبه جزیره کریمه الزامی بود.

هزاران اوکراینی روز یکشنبه در کیف تجمع کردند تا مخالفت خود با همه پرسی و آنچه که مداخله مسکو در تقسیم اوکراین می خوانند، نشان دهند.

اما در عین حال بسیاری از اوکراینی ها در مقابل قدرت روسیه احساس ضعف می کنند و نگران افزایش تنش ها هستند.

Images from Ukraine