افزایش موارد ابتلا به کرونا درحالی از روز گذشته، چهار رقمی شده است که کارشناسان بازگشت حجاج و دیگر گردهماییهای مذهبی پیشرو را تهدیدی برای افزایش نرخ ابتلا عنوان کردهاند.
از سیزدهم تا چهاردهم تیرماه، هزار و ۸۴ مورد قطعی دیگر شناسایی شد که ۱۵۰ نفر از آنها در بیمارستان بستری شدند.
همچنین در این ۲۴ ساعت، ۴ بیمار دیگر در اثر ابتلا به کرونا در ایران جان خود را از دست دادند.
هر چند میزان تست روزانه کرونا در ایران پایین است و بسیاری از موارد ابتلا به آمار رسمی راه پیدا نمیکنند، گزارشهای منتشر شده بر شبکههای اجتماعی نیز حاکی از افزایش سریع موارد ابتلا به کرونا در ایران است.
همزمان، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران از رشد آمار کرونا در پایتخت خبر داد. علیرضا زالی گفت:«در هفته گذشته میزان مراجعه بیماران سرپایی کرونا حدود ۱۳ و نیم درصد در تهران رشد داشته است.»
او افزود که ۳ تا ۴ هفته بعد، شمار مراجعان بیمارستانی نیز تغییر خواهد کرد.
مقامات بهداشتی شماری از استانهای کشور نیز نسبت به افزایش موارد ابتلا هشدار دادهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک از افزایش ۱۵ درصدی مراجعان سرپایی و رسیدن رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک به کمتر از پنج درصد خبر داده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی سمنان نیز روند افزایشی بیماران سرپایی در مناطق تحت پوشش این دانشگاه را «هشدارآمیز» خواند و گفت میتواند «مقدمهای بر پیک ویروس» در این استان باشد.
سعید کسائیان افزود: طی سه هفته، آمار موارد سرایی کرونا از پنج نفر به ۳۶ نفر رسید.
همچنین، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از افزایش «معنادار» شمار مراجعان سرپایی به مناطق تحت پوشش این دانشگاه طی دو هفته گذشته خبر داده است. جواد حسینی، «حذف ماسک» توسط شهروندان را «زنگ خطری» برای شیوع دوباره بیماری خواند.
پیام طبرسی، عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا افزایش «چشمگیر» مراجعان سرپایی کرونا را ناشی از گردش سویههای جدید BA.۴ و BA.۵ در کشور دانسته است و میگوید تأثیر افزایش کنونی بر میزان مرگ و بستری، دوتا سه هفته دیگر مشخص خواهد شد.
این مقام بهداشتی گفت که رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور پایین آمده است.
این در حالی است که بسیاری از کارشناسان بهداشتی نسبت به بازگشت حجاج و فرا رسیدن مراسم اربعین هشدار دادهاند اما هنوز محدودیتی برای برگزاری این مراسم مذهبی اعلام نشده است.
همچنین ببینید: کرونا در ایران | مقام بهداشتی: زائران ممکن است «عامل بیماریزای کرونا» باشندمعاون بهداشت وزیر بهداشت در نامهای به دانشگاههای علوم پزشکی نوشت: «با توجه به در پیش بودن بازگشت حجاج بیتالله الحرام و گردهمایی عظیم اربعین حسینی و به دنبال آن بازگشایی مدارس و دانشگاهها، لازم است دانشگاهها برای زدن ماسک و رعایت شیوهنامههای بهداشتی کوشش کنند.»
وزارت بهداشت ایران مجوز تزریق دز چهارم واکسن به همه مردم را صادر کرده است.
با این حال مشخص نیست موجودی هر واکسن چقدر است.
جمهوری اسلامی ایران چند ماهی است که واردات واکسن را متوقف کرده است.
چندی پیش نیز مصطفی قانعی، عضو کمیته واکسیناسیون کرونا، از توقف خط تولید واکسنهای ایرانی خبر داد و گفت دلیلی وجود ندارد وقتی مصرفی نیست تولید صورت گیرد.
قانعی، میزان واکسنهای انبار شده در کشور را بیش از ۴۰ میلیون دز اعلام کرد.