نتایج پژوهشهای جدید نشان میدهند که یک شاخه از سویه امیکرون ویروس کرونا نه تنها سریعتر از ویروس اصلی گسترش مییابد، بلکه ممکن است باعث بیماری شدیدتر شود، و به نظر میرسد قادر به خنثی کردن برخی از ابزارهای محافظتی بدن در برابر کووید-۱۹ است.
به گزارش شبکه خبری «سیانان»، آزمایشهای جدید در ژاپن نشان میدهد که شاخه جدید امیکرون ممکن است دارای خصوصیتهایی باشد که به اندازه انواع قدیمیتر کووید-۱۹، از جمله دلتا، توانایی ایجاد بیماریهای جدی را داشته باشد.
همچنین مانند امیکرون اصلی، به نظر می رسد این شاخه جدید تا حد زیادی از مصونیت ایجاد شده توسط واکسنها بگریزد. با این حال، تزریق دز یادآور واکسن کرونا میتواند میزان محافظت را بیشتر کرده و احتمال ابتلا به بیماری پس از ابتلا را حدود ۷۴ درصد کاهش دهد.
شاخه جدید امیکرون همچنین نسبت به برخی از درمانها، از جمله آنتیبادی مونوکلونال «سوترومیواب»، که در حال حاضر علیه امیکرون استفاده میشود، مقاوم است.
نتایج این پژوهشها هنوز مورد داوری همتا که لازمه ارتقای اعتبار یک مقاله علمی است قرار نگرفته است.
شاخه جدید امیکرون در مقایسه با ویروس اصلی عامل کووید-۱۹ که در ووهان چین پیدا شد، دچار جهشهای زیادی شده است. همچنین دارای دهها تغییر ژنی است که آن را از امیکرون اصلی متمایز میکند.
نوع جدید امیکرون، حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد از امیکرون اصلی مسریتر است و در ۷۴ کشور و ۴۷ ایالت آمریکا مشاهده شده است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا تخمین زده است که حدود ۴ درصد از آمریکاییهای مبتلا به کووید-۱۹ به نوع شاخه جدید امیکرون مبتلا هستند.
هر چند در کشورهایی مانند آفریقای جنوبی و بریتانیا که نوع جدید امیکرون در آنجا رو به اوج است، میزان بستری در بیمارستان رو به کاهش است اما به گفته سازمان بهداشت جهانی در دانمارک، جایی که شاخه جدید امیکرون عامل اصلی ابتلاها است، بستری و مرگ و میر در حال افزایش است.
پژوهشگران ژاپنی، همسترها را با هر دو نوع امیکرون مبتلا کردند اما آنهایی که به نوع جدید امیکرون مبتلا شده بودند شدیدتر بیمار شدند و عملکرد ریهشان ضعیفتر بود و آسیب بیشتری به ریههایشان زده شده بود.
یک نتیجه مثبت این پژوهش این بود که به نظر میرسد آنتیبادیهای افرادی که به امیکرون اصلی مبتلا شدهاند محافظت بیشتری در برابر شاخه جدید امیکرون داشته باشند به ویژه اگر این افراد واکسینه شده باشند.