کرونا در جهان - از توقف تزریق مدرنا به جوانان در چند کشور تا درخواست فایزر برای صدور مجوز واکسن برای دبستانی‌ها

سوئد و دانمارک اعلام کردند که استفاده از واکسن مدرنا را پس از دریافت گزارش‌های عوارض جانبی نادر، مانند التهاب عضلات قلب در افراد زیر ۳۰ سال، متوقف خواهند کرد. فنلاند هم تزریق این واکسن را برای پسران جوان متوقف کرده است.

میکا سالمینن رئیس اداره بهداشت فنلاند گفت این کشور واکسن فایزر را به مردان متولد ۱۹۹۱ و بعد از آن تزریق خواهد کرد.

کمیته ایمنی آژانس دارویی اروپا در ماه ژوئیه به این نتیجه رسید که التهاب قلبی در موارد بسیار نادر پس از تزریق دز دوم مدرنا یا فایزر، و بیشتر در میان مردان جوان رخ می دهد.

نهادهای نظارتی در ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان بهداشت جهانی تأکید کرده‌اند که مزایای واکسیناسیون با این واکسن‌ها در پیشگیری از ابتلا به کرونا همچنان بیشتر از عوارض جانبی نادر آن است.

سخنگوی مدرنا به رویترز گفت از تصمیمات نهادهای نظارتی سوئدی و دانمارکی مطلع است، اما گفت موارد مشاهده شده التهاب قلبی خفیف هستند و افراد پس از مدت زمان کوتاهی استراحت و درمان بهبود پیدا می‌کنند؛ در حالی که خطر التهاب عضلات قلب برای کسانی که به کرونا مبتلا می‌شوند به طور قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند.

شرکت فایزر از دولت آمریکا خواسته است تا اجازه دهد واکسن تولیدی این شرکت در میان کودکان ۵ تا ۱۱ ساله استفاده شود. در صورت تأیید نهاد نظارتی آمریکا، دز کاهش یافته فایزر تا چند هفته دیگر برای تزریق به ۲۸ میلیون کودک آمریکایی در دسترس قرار خواهد گرفت.

بسیاری از والدین و پزشکان اطفال خواستار واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال هستند.

سازمان غذا و دارو آمریکا باید در مورد اثربخشی و ایمنی واکسن فایزر در میان کودکان دبستانی تصمیم بگیرد. یک هیأت تخصصی مستقل قرار است ۲۶ اکتبر، شواهد موجود در این رابطه را به بحث و بررسی بگذارد.

فایزر و شریک آلمانی آن «بیو‌ان‌تک» می‌گویند تحقیقات آنها نشان می دهد بچه‌های کوچکتر باید یک سوم دز مصرفی را که اکنون به دیگران داده می شود دریافت کنند. سطح آنتی‌بادی کودکان ۵ تا ۱۱ ساله پس از دریافت دز دوم، به همان اندازه‌ای رسید که در نوجوانان و جوانان پس از تزریق دز معمولی واکسن می‌رسد.

فایزر، دز پایین‌تر را در میان ۲ هزار و ۲۶۸ داوطلب بین ۵ تا ۱۱ سال آزمایش کرده و می‌گوید هیچ عوارض جانبی جدی مشاهده نشده است. این مطالعه در مقیاسی نیست که بتواند عوارض جانبی بسیار نادر مانند التهاب قلبی را نشان دهد.

سازمان بهداشت جهانی، ارسال تجهیزات پزشکی کووید-۱۹ به کره شمالی را آغاز کرده است که نشان می‌دهد این کشور در حال کاهش محدودیت‌های مرزی خود است. کره شمالی تاکنون هیچ مورد ابتلا به ویروس کرونا را گزارش نکرده است.

نماینده سازمان جهانی بهداشت در کره شمالی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت برخی اقلام، از جمله کیت‌های بهداشتی اضطراری و دارو، پس از آن که مقامات کره شمالی به سازمان بهداشت جهانی اجازه ارسال مواد مورد نیاز خود را دادند به بندر نامپو رسیده است.

کره شمالی طی دو سال گذشته با وجود شرایط وخیم اقتصادی، تردد و تجارت برون مرزی را به شدت محدود کرده است.

بازرسان حقوق بشر سازمان ملل در ماه اوت از دولت این کشور خواستند در مورد این ادعا که به سربازان دستور داده شده تا به افرادی که بدون اجازه محدودیت‌های مرزی کرونا را نقض می‌کنند شلیک کنند، پاسخ دهد.

کره شمالی به سازمان بهداشت جهانی گفته است تا ۲۳ سپتامبر، ۴۰ هزار و ۷۰۰ نفر را برای ویروس کرونا آزمایش کرده و همه آزمایش‌ها منفی شده است. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، افرادی که در هفته گذشته تست شدند شامل ۹۴ فرد با علائم مشابه آنفولانزا و ۵۷۳ کارمند بخش درمان بودند.