با گرم شدن هوا در ایران مصرف برق رکوردهای تاریخی جدید را ثبت کرده است و به گفته سخنگوی صنعت برق پس از شکسته شدن رکورد تاریخی مصرف برق روزانه در روز دوشنبه ۱۹ تیر، رکورد مصرف برق شبانه هم شکسته شد.
مصطفی رجبی مشهدی تاکید کرده است که شب گذشته مصرف برق کشور حد نصاب جدیدی را ثبت کرد و اوج مصرف برق به عدد ۶۸ هزار و یک مگاوات رسید.
رکورد مصرف برق کشور در زمان اوج بار شبانه سال گذشته ۶۲ هزار و ۷۷۶ مگاوات بوده است.
وزارت نیروی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد مصرف برق «شدیدا افزایش» داشته و با شکستن رکورد «۷۲ هزار مگاوات»، افزایش فشار، تجهیزات نیروگاهی و شبکه برق را تهدید میکند. همزمان، شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ اعلام کرده بود که برق ۶۸ اداره دولتی در پایتخت قطع شده است.
بنا بر گزارش خبرگزاریها در ایران در روز دوشنبه ۱۹ تیر، ناصر اسکندری، معاون راهبری تولید نیروی برق حرارتی وزارت نیرو، در گفتوگویی با «صدا و سیما» گفت که مصرف برق «شدیدا افزایش» داشته و از ۷۲ هزار مگاوات گذشته است.
او هشدار داده بود که «افزایش فشار، تجهیزات نیروگاهی و شبکه برق را تهدید میکند» و خواهان «همراهی مردم» برای گذر از این بحران شد.
مصرف برق در ایران طی روزهای گذشته چندین بار رکوردهای جدیدی را ثبت کرده است. در همین رابطه ۱۵ تیرماه مصرف برق رکورد بی سابقه ۶۹ هزار و ۹۵۱ مگاوات را ثبت کرد تا مدیر عامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران آن را رکورد تاریخی صنعت برق اعلام کند.
در پی ناترازی بین تولید و مصرف برق؛ شهرکهای صنعتی و صنایع بزرگ برق را به صورت سهمیهای دریافت میکنند.
با فرا رسیدن تابستان، تامین برق به یکی از چالشهای اصلی در ایران تبدیل شده و بر اساس اعلام رسانهها برق ۴۶ اداره پر مصرف در تهران قطع شده است.
بر همین اساس روز سهشنبه ۱۲ تیرماه انشعاب برق ۴۶ دستگاه اداری پر مصرف از جمله ساختمان مرکزی تعدادی از بانکها و سازمانهای دولتی قطع شده بود.
۲۲ خرداد ماه نیز مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ گفت: «اشتراک برق ۱۵ دستگاه اجرایی شامل سه وزارتخانه، دو بانک عامل و ساختمان مرکزی متعلق به یکی از شرکتهای بیمه قطع شد.»
در کنار قطع کردن برق ادارات و سهمیه بندی برق صنایع یکی از مهمترین و جنجالیترین سیاستهای دولت جمهوری اسلامی برای کاهش میزان مصرف انرژی در ماههای اخیر، تغییر ساعت کاری ادارات و نهادهای عمومی بوده که با مخالفتها و واکنشهای بسیاری نیز مواجه شده است.
علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو جمهوری اسلامی نیز بیست و چهارم خرداد ماه مدعی شده بود که با اجرای طرح پر مناقشه تغییر ساعت کار ادارات، صرفهجوییِ «۱۰۰۰ مگاواتی» در برق کشور صورت میگیرد.
روز سهشنبه سیزدهم تیر ماه «شورای هماهنگی بانکها» تصویر نامهای از رئیس سازمان اداری و استخدامی دولت ابراهیم رئیسی را منتشر کرد که بر اساس آن، ساعات کاری جدید بانکها تا ۱۵ شهریور ماه با هدف «صرفه جویی در مصرف حاملهای انرژی» از «۶:۳۰ صبح تا ۱۲:۳۰ ظهر» خواهد بود.
فرید صفری، کارشناس انرژی، در گفتوگو با صدای آمریکا با اشاره به اختلاف میزان تولید و مصرف برق گفته که بیشتر نیروگاههای ایران وابسته به سوخت فسیلی است و نیروگاههای فرسوده کمبازده باید از مدار خارج شود.
به گفته این کارشناس، از قابلیتهای سرزمینی ایران بهدرستی استفاده نشده و حتی بر خلاف کشورهایی مثل ترکیه که قابلیتهای کمتری دارند، کار زیادی در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر نکرده و برنامهریزی درستی برای تولید انرژی خورشیدی نشده است.