شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران روز شنبه ۲۴ شهریور در بیانیهای به «تداوم حبس ظالمانه» هاشم خواستار و جواد لعلمحمدی، دو فعال صنفی معلمان که در زندان وکیل آباد مشهد هستندُ اعتراض کرد و خواستار آزادی آنها شد.
در این بیانیه آمده است که طی چهار دهه اخیرُ دورهای نبوده است که هاشم خواستار تجربه زندان و محرومیت را از سر نگذرانیده باشد.
این شورا در بیانیه خود از دستگاه قضایی به ویژه دادستانی مشهد خواست تا با توجه به بیش از ۵ سال زندان بدون مرخصی آقای خواستار و اینکه او به انواع بیماریهای جسمی مبتلا است و همچنین مشکلات مشابهی که جواد لعلمحمدی نیز آنها را تجربه میکند، شرایط آزادی این معلمان را فراهم کنند.
این تشکل صنفی گفت: «دردناک است که در دنیای امروز انسانهایی به خاطر ابراز عقیده و فعالیت صنفی، محرومیتهایی چون زندان را متحمل شوند.»
هاشم خواستار، معلم و کنشگر مدنی زندانی از جمله ۱۴ فعال سیاسی و مدنی داخل ایران است که در۲۱ خرداد سال ۱۳۹۸ در نامهای سرگشاده خواستار استعفای علی خامنهای از رهبری و تغییر بنیادین قانون اساسی شد.
این فعال صنفی معلمان در مرداد سال ۹۸ بازداشت و به ۱۶ سال زندان، دو سال تبعید به شهرستان نیکشهر در استان سیستان و بلوچستان، و دو سال ممنوعیت از خروج از ایران محکوم شد.
در فروردین ماه ۱۴۰۲، پرونده جدیدی برای او به دلیل فرستادن خاطراتش به بیرون از زندان باز شد.
در تیر ماه همان سال نیز دادگاه انقلاب اسلامی مشهد او را به دو سال و نیم حبس محکوم کرد.
اتهامات آقای خواستار در این پرونده «توهین به خامنه ای و تبلیغ علیه نظام» عنوان شده بود.
هاشم خواستار به بیماریهای قلبی، تنفسی و گوارشی مبتلا است و بر اساس گزارشهای منتشرشده، در این مدت از رسیدگی پزشکی نیز برخوردار نبوده است.
همچنین ببینید: هاشم خواستار، معلم زندانی، بار دیگر محاکمه شدجواد لعلمحمدی، نویسنده و کنشگر سیاسی و صنفی اهل خراسان، در ۲۰ مرداد ۱۳۹۸، هنگامی که همراه با برخی از فعالان صنفی معلمان و امضاکنندگان بیانیه ۱۴ و در حمایت از «کمال جعفری» و اعتراض به صدور حکم ۱۳ سال زندان برای او، در مقابل دادگستری کل خراسان تجمع کرده بود، بازداشت شد.
آقای لعل محمدی در مرداد ۱۴۰۰ پس از حضور در تجمعی در پارک ملت مشهد در حمایت از اعتراضات خوزستان و شهرهای دیگر، به دست نیروهای امنیتی بازداشت شد. او پس از آزادی با انتشار ویدیویی از ضرب وشتم و شکنجه خود خبر داد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
او پیش از برگزاری انتخابات حکومتی برای جایگزینی ایراهیم رئیسی نیز در پیامی شفاهی از زندان با اشاره به «خونهای بناحق ریخته جوانان ایران عزیز و چشمهای کور شده آنان و زجر و شکنجه و عمر تباه شده زندانیان سیاسی» شرکت در این انتخابات را «خیانت» دانست.
این معلم زندانی افزود: «امروز اگر بدون هزینه حق خود را مطالبه نکرده و مخالفت خود را بیان نکنید، حتما در آینده نزدیک برای آن باید خونهای فراوان داده شود.»
در حال حاضر، شماری از فعالان صنفی معلمان مانند رسول بداقی به اتهامات امنیتی در زندانهای جمهوری اسلامی به سر میبرند و شمار دیگری با وثیقه آزاد هستند.
تشدید برخوردهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی با فعالان صنفی معلمان در سالهای اخیر با انتقادهای اتحادیههای بینالمللی کارگران و معلمان مواجه شده است.