نشریه آمریکایی «یو اس ای تودی» گزارشی از یک نهاد استرالیایی را منتشر کرده که می گوید اگر بشر امروز برای تغییرات آب و هوایی اقدامی نکند، تا سال ۲۰۵۰ یعنی حدود سی سال دیگر، تغییرات و آسیب ها برگشت ناپذیر می شود.
این گروه استرالیایی، سناریوی ترسناکی از «آخر الزمان» برای مردم ترسیم کرده است که نشان می دهد اگر با تغییرات اقلیمی مقابله نکنیم، تا سال ۲۰۵۰ ممکن است شاهد آسیب برگشت ناپذیر به سیستم های آب و هوایی جهان باشیم که دنیایی پر هرج و مرج با سیاست ناعادلانه را به دنبال داشته، و بشر را در مسیر پایان تمدن قرار خواهد داد.
ادم سوبل، استاد ریاضیات و فیزیک کاربردی در دانشگاه کلمبیای نیویورک که بر روی دینامیک جوی و آب و هوا مطالعه می کند، می گوید: «این سناریو به نظر من خیلی بعید نمی آید. فکر نمی کنم چیزی در موردش غیرعاقلانه باشد.»
این مقاله توسط یک سازمان پژوهشی مستقل به نام «مرکز ملی ترمیم اقلیم پیشرفته» در استرالیا تهیه شد که سناریوی آن برای سال ۲۰۵۰، جهانی است که ساکنانش به اندازه کافی موفق به کاهش گاز دی اکسید کربن نشده اند و گرمای زمین به شدت بالا رفته است.
سال گذشته هیئت بیندولتی تغییر اقلیم سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرد که کشورهای جهان باید به سرعت در کاهش مصرف سوخت های فسیلی وارد عمل شوند تا افزایش گرمای زمین را زیر ۱.۵ درجه سانتیگراد نگه دارند.
بنا به این گزارش، این تغییر باید بلافاصله انجام گیرد و تا حداقل ۲۰ سال آینده ادامه پیدا کند.
به گفته کارشناسان و دانشمندان با فن آوری های در دست هنوز امید هست، چون این کار عملی است.