حقوق شهروندی | مادر پویا بختیاری می‌گوید سکوت نخواهد کرد؛‌ افشاگری سعید دهقان از «آزار و شکنجه» پیام درفشان

پیام درفشان (راست) و ناهید شیرپیشه

اخبار منتشر شده در رسانه‌های حقوق بشری و شبکه‌های اجتماعی حاکی از افشاگری سعید دهقان در رابطه با «آزار و شکنجه» پیام درفشان در زمان بازداشت، جزئیات تازه‌ای از پرونده خودکشی عکاس ۲۵ ساله بوشهری، اعدام سه شهروند بلوچ در زندان‌های زاهدان و سراوان، و سکوت نکردن مادر پویا بختیاری از کشته شدگان آبان ۹۸ است.

  • مادر پویا بختیاری می‌گوید سکوت نخواهد کرد

مادر پویا بختیاری، از جان‌باختگان آبان ۹۸، که اواخر شهریور از یورش نیروهای امنیتی به منزل خود خبر داده بود، در آستانه دومین سالگرد این اعتراضات می‌گوید، کسانی که قصد خاموش کردن صدای دادخواهی او را دارند سخت در اشتباه هستند.

ناهید شیرپیشه روز یکشنبه ۲۵ مهر ماه با انتشار متنی در توئیتر خود و با استفاده از هشتگ «#آبان_زنده_است» نوشت: «آنان که به گمان خود با هجوم به منزل و بردن موبایل و وسایل شخصی قصد خاموش کردن صدای دادخواهی من را داشته و دارند، سخت در اشتباهند. زهی خیال باطل».

خانم شیرپیشه اواخر شهریور امسال در ویديویی که نسخه‌ای از آن نیز به صدای آمریکا ارسال شد از یورش چهار مامور امنیتی ایران به منزل خود خبر داد و گفت، این ماموران با فحاشی،‌ به تفتیش خانه اش پرداختند و موبایلش را ضبط کردند و با خود بردند.

همچنین ببینید: نیروهای امنیتی ایران خانه مادر پویا بختیاری را تفتیش کردند

  • افشاگری سعید دهقان در رابطه با «آزار و شکنجه» پیام درفشان در بازداشت

سعید دهقان، ‌وکیل مدافع پیام درفشان، در یک رشته توئیت از «آزار و شکنجه» پیام درفشان،‌ مدافع حقوق‌بشر و وکیل دادگستری، در زمان بازداشت توسط نیروهای اطلاعات سپاه خبر داد.

آقای دهقان نوشت یورش سال گذشته نیروهای امنیتی به دفتر این وکیل دادگستری و ضبط برخی از وسایل و پرونده‌های موکلان او، حوزه وکالتی این وکیل دادگستری، از جمله صیانت از حقوق موکلان، را نقض کرد.

وی با اشاره به آن چه که پس از بازداشت به آقای درفشان گذشته است از انتقال او با چشم‌بند به یکی از خانه‌های امنیتی، ممنوعیت حق تماس، و نگهداری او در اتاقی کاملا تاریک خبر داد و نوشت، این‌ها نشان از‌ «آغاز پروژه تخریب با حداکثر فشار روانی و جسمانی» به این وکیل دادگستری بوده است.

همچنین ببینید: حکم وکیل زندانی، ۲ روزه در دادگاه تجدیدنظر تائید شد؛ ۲.۵ سال زندان بخاطر دفاع از زندانیان سیاسی

  • جزئیات تازه‌ای از پرونده خودکشی عکاس ۲۵ ساله بوشهری

خواهر فرحناز خلیلی، عکاسی که اوایل شهریور ماه با خوردن قرص دست به خودکشی زد و جان باخت،‌ به وبسایت خبری دیده‌بان ایران گفت، «خواهرم حتی از دست قانون هم نتوانست حقش را بگیرد» و قاضی در جواب شکایت او از فرد متجاوز گفته است: «حتما خودت خراب بودی که به چنین جایی رفتی.»

خواهر این عکاس ۲۵ ساله بوشهری که می‌گوید او آخرین قربانی «تجاوز» نیست در گفتگوی خود با این وبسایت خبری در رابطه با خانواده فرد متجاوز گفت خانواده این فرد «ایثارگر» هستند، «از نفوذ بالایی در منطقه برخوردارند» و «شاهدان ماجرا را خریده‌اند.»

او در ادامه با اشاره به این که فرحناز خلیلی قربانی اختلافات طایفه‌ای شده است افزود، در بیمارستان به آنها گفته شده که آثار کبودی و سوختگی در بدن فرحناز خلیلی دیده می‌شود و برگه دست نویسی از این عکاس جوان به خانواده او داده شده که در آن نوشته بود «من نتوانستم حقم را بگیرم بعد از من تو برو حقم را بگیر.»

پیشتر وبسایت رکنا از خودکشی این عکاس ۲۵ ساله بوشهری در شهریور ماه امسال و در روستای محل زندگیش خبر داده بود.

  • اعدام سه زندانی بلوچ در زندان‌های زاهدان و سراوان

برخی نهادهای حقوق بشری از اجرای حکم اعدام سه شهروند بلوچ به نام‌های زکریا بلوچ، سعید صادقی، و موسی شه‌بخش در زندان‌های زاهدان و سراوان خبر داده‌اند.

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، حکم اعدام زکریا بلوچ به اتهام حمل موادمخدر و موسی شه‌بخش با اتهام نامشخص روز دوشنبه ۲۶ مهر در زندان‌ مرکزی زاهدان اجرا شد. این در حالی است که یک روز قبل، مسئولان زندان به خانواده آقای شه‌بخش گفته بودند اجرای حکم اعدام او یک ماه به تعویق افتاده است.

این نهاد حقوق‌بشری می‌گوید، حکم اعدام زکریا بلوچ نیز در حالی اجرا شده است که او بارها اتهامات مطروحه علیه خود را در دادگاه رد کرده بود.

این کمپین همچنین افزوده است، حکم اعدام سعید صادقی نیز که ۲۰ سال پیش به اتهام قتل بازداشت شده بود در زندان سراوان اجرا شده است.

بر اساس گزارش سالانه کمپین فعالین بلوچ در سال گذشته میلادی دست‌کم ۱۶ حکم اعدام اجرا شده و شش صدور حکم اعدام به ثبت رسیده است.