یک عضو کمیسیون آموزش سازمان دیدهبان شفافیت و عدالت ایران به نقل از منابعی گفته است که سوالات گروه تجربی کنکور سراسری امسال پیش از شروع «لو رفته» است.
علی امرایی، عضو کمیسیون آموزش دیدهبان شفافیت و عدالت با اشاره به اینکه کنکور سراسری با جمعیتی حدود «۱.۵ میلیون داوطلب»، در پنج گروه «ریاضی، انسانی، تجربی، هنر و زبان» برگزار میشود، به وبسایت «خبرآنلاین» گفته است: گروه علوم تجربی در این سالها «بیشتر مورد توجه قرار گرفته» و آزمون این گروه که روز جمعه هفته گذشته برگزار شد، با «حواشی زیادی» همراه بوده است.
آزمون گروه آزمایشی «علوم تجربی» ساعت ۸ صبح روز جمعه دهم تیرماه با حضور «۵۷۴ هزار و ۷۵۱ داوطلب» کنکور سراسری ۱۴۰۱ آغاز و از نیم ساعت پیش از شروع نیز درب حوزههای محل برگزاری بسته شد.
در حالی که عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش آموزش ایران ساعات پایانی شنبه یازدهم تیرماه در یک برنامه زنده تلویزیونی «قسم» خورده بود که «هیچ تخلف و تقلبی» در هنگام برگزاری آزمون کنکور ۱۴۰۱ رخ نداده، احمد نادری، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی از تشکیل جلسه با هدف «بررسی حواشی کنکور امسال» در کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی خبر داده بود.
همچنین ببینید: بازداشت «بیش از ۴۸۰ متخلف»؛ سازمان سنجش: میتوان قسم خورد که دسترسی به سؤالات وجود نداشتدر همین ارتباط، عضو کمیسیون آموزش سازمان دیدهبان شفافیت و عدالت ایران امروز گفته است در بسیاری از آزمونها لو رفتن سوالات «قبل از برگزاری آزمون» منتفی است، اما امسال بسیاری مدعی شدهاند که سوالات گروه تجربی «در ساعت چهار الی پنج صبح» لو رفته است.
علی امرایی همچنین اشاره میکند به «معلمی» که مدعی شده صبح کنکور دانشآموزان از او خواستهاند «سوالات را حل کند» و این کار را نکرده اما بعد که سوالات آزمون در فضای مجازی منتشر شده، متوجه میشود «همان سوالهایی است که صبح به او داده بودند.»
به درخواست سازمان سنجش، در روزهای برگزاری آزمون سراسری، «اینترنت اپراتورهای تلفن همراه» در مناطقی از ۴۱۷ شهرستان کشور که «حوزههای امتحانی» در آن قرار داشت، تا ساعت ۱۲:۳۰ ظهر «قطع» شد، اقدامی که به نظر میرسد نتوانسته است خیلی کاربردی باشد.
محمدحسین ساعی، عضو «شورای عالی انقلاب فرهنگی» جمهوری اسلامی چهارم تیرماه به «باشگاه خبرنگاران» وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی گفته بود که شانس قبولی و ورود «دهکهای ثروتمندتر» به «دانشگاههای دولتی» در ایران، از «سایر بخشهای جامعه» بیشتر است.
عضو کمیسیون آموزش سازمان دیدهبان شفافیت و عدالت ایران با اشاره به اینکه آزمون گروه تجربی «سه دفترچه دارد و اینکه روز آزمون راس ساعت «۹ و ۴۹ دقیقه صبح» دفترچههای شماره یک، دو و سه با «کیفیت بالا» در فضای مجازی منتشر شده، اظهار داشته است: دفترچهای که تا حدود «ساعت ۱۱» اصلا به داوطلب داده نمیشود «یک ساعت قبل از آن» در کانالهای تلگرامی منتشر شده و «لو رفته است.»
علی امرایی در این حال گفته است که سازمان سنجش امسال «در اقدامی عجیب»، قبل از اینکه آزمون به پایان برسد حدود «ساعت ۱۱ تا ۱۲»، سوالات را «در سایت این سازمان بارگذاری میکند»، درحالیکه هنوز آزمون تمام نشده بود.
حواشی کنکور امسال تا جایی پیش رفته است که ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران دوازدهم تیرماه با اشاره به وجود «برخی شبهات مطرح شده»، گروهی به ریاست محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور را «مأمور تحقیق و بررسی» ابعاد این موضوع کرد.
این درحالی است که به نوشته روزنامه «اعتماد» چاپ تهران، هنوز تکلیف موارد تقلب صورت گرفته سال گذشته مشخص نشده و حتی برخی از آن افراد، امسال «وارد دانشگاههای علوم پزشکی» نیز شدهاند.