تراژدی نیوتاون و قوانین کنترل سلاح

همزمان با تیراندازی روز جمعه (١٤ دسامبر) در شهر کوچکی در نیوانگلند، جنبش سیاسی برای اعمال محدودیت های جدید بر حقوق افراد برای حمل و نگهداری سلاح در ایالات متحده به راه افتاده است.


مایکل بلومبرگ، شهردار نیویورک روز دوشنبه (١٧ دسامبر) در مراسم یادبود خانواده های قربانیان این تیراندازی، خواستار اعمال فشار برای ممنوعیت فروش سلاح های کشنده شد.

آقای بلومبرگ به همراه ٣٤ شهروند ایالات متحده در یک نوار ویدئویی حضور دارند که در آن از دولت ایالات متحده خواسته شده است تا برای کنترل خشونت ناشی از بهره گیری از اسلحه اقدامی به عمل بیاورد. شهردار نیویورک که یکی از روسای سازمان «شهرداران مخالف با سلاح های غیرقانونی» است، کنگره و رئیس جمهوری را به چالش کشیده است تا لوایح قانونی جدیدی برای کنترل سلاح تصویب کنند.

آقای بلومبرگ گفته است: «پرزیدنت شب گذشته گفت برای توجه به بهره گیری از این نوع خشونت همه توان و قوای خود را به کار خواهد گرفت. به نظر من انجام این کار بسیار حیاتی و کلیدی است. فقط حرف نمی تواند التیام بخش زخم های مردم ما باشد. فقط اقدام عملی می تواند بر زخم های آن ها مرهم بگذارد. خشونت ناشی از استفاده از سلاح یک ایپدمی ملی و یک تراژدی ملی کشور ما است که توقف آن به جای حرف به عمل نیاز دارد. اگر این برهه حساس بدون اقدامی از سوی واشنگتن سپری شود، لکه تیره ای بر تعهد ملی ما بر امنیت اسلحه باقی خواهد ماند».

«انجمن ملی اسلحه» هنوز به طور رسمی در مورد حوادث اخیر اظهارنظر نکرده است. این انجمن یکی از گروه های هوادار آزادی حمل و نگهداری سلاح توسط شهروندان کشور است.

ارل کورتیس، یکی از دلالان اسلحه در آمریکا می گوید «مشکل اصلی به معضلات اختلالات روانی باز می گردد، در سه چهار سانحه ای که اخیراٌ رخ داده اند، مردان بین ١٥ تا ٢٥ ساله به چنین قتل عام هایی دست زده اند که مشکلات و اختلالات روحی و روانی داشته اند».

پرسش اصلی این است که آیا تراژدی شهر نیوتاون واقعاً به تصویب قوانین سخت گیرانه تری برای کنترل سلاح منتهی خواهد شد؟