سومین روز سفر وزیر خارجه آمریکا به اروپا در میانه جنگ اوکراین 

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، در سمت چپ، با مایا ساندو، رئیس‌جمهور مولداوی در کاخ ریاست ‌جمهوری در کیشینف، مولداوی - یکشنبه ۶ مارس ۲۰۲۲ (۱۵ اسفند ۱۴۰۰)

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، در سمت چپ، با مایا ساندو، رئیس‌جمهور مولداوی در کاخ ریاست ‌جمهوری در کیشینف، مولداوی - یکشنبه ۶ مارس ۲۰۲۲ (۱۵ اسفند ۱۴۰۰)

وزیر خارجه آمریکا در سومین روز سفر خود به اروپا با مقام‌های ارشد مولداوی دیدار کرد.

سفر آنتونی بلینکن در میانه تهاجم نظامی روسیه به اوکراین و با هدف تاکید دوباره بر پشتیبانی واشنگتن از کشورهای اروپایی انجام شده است. شنبه شب هم رئیس جمهوری ایالات متحده در یک گفت‌و‌گوی تلفنی با همتای اوکراینی خود وعده افزایش کمک‌رسانی به این کشور را داد.

آنتونی بلینکن پس از دیدار با مقامات عالی کشور مولداوی بار دیگر بر حمایت آمریکا از این کشور شرق اروپا که زمانی جزو جمهوری‌های اتحاد جماهیر شوروی بود، تاکید کرد و گفت از تلاش‌های این کشور برای پیوستن به اتحادیه اروپا حمایت می کند.

وی با اشاره به پشتیبانی از آرمان‌های اروپایی مولداوی، گفت که «این خواست مردم مولداوی است و ما از پیگیری روابط نزدیک‌تر و همگرایی بیشتر استقبال می کنیم.»

وزیر خارجه ایالات متحده همچنین گفت که آمریکا از مولداوی بابت میزبانی بین از ۲۵۰هزار پناهجوی اوکراینی حمایت می‌کند.

آقای بلینکن در پاسخ به درخواست‌های رئیس‌‌‌جمهوری اوکراین مبنی بر دریافت جنگنده‌های بیشتر هم گفت، آمریکا در حال بررسی ارسال هواپیما از لهستان به اوکراین است.

وی گفت که ایالات متحده به همراه متحدان خود در حال بررسی ارائه کمک‌های ممکن، از جمله «هواپیماهایی که لهستان ممکن است در اختیار اوکراین قرار دهد»، و نیز نحوه جایگزینی آنها در لهستان است.

رئیس جمهوری آمریکا در تماس تلفنی با همتای اوکراینی خود با استقبال از تصمیم کارت‌های اعتباری بین‌المللی ویزا و مسترکارت برای تعلیق خدماتشان در روسیه، تاکید کرد که دولت او در حال افزایش کمک‌های امنیتی، بشردوستانه، و اقتصادی به اوکراین است و از نزدیک با کنگره برای تأمین بودجه بیشتر همکاری می‌کند.

آقای بایدن ضمن ابراز نگرانی مجدد از بابت حمله اخیر روسیه به نیروگاه هسته‌ای اوکراین، از مهارت و شجاعت اپراتورهای اوکراینی که رآکتورها را در شرایط ایمن نگه داشته‌اند، تمجید کرد.

امیلی هورن، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، نیز روز جمعه با انتشار بیانیه‌ای گفت: «ما اقدام شورای فدراسیون روسیه برای تصویب قانونی که روزنامه‌نگاران را تا ۱۵ سال زندان تهدید می‌کند، محکوم می‌کنیم.»

قانون جدید روسیه گزارش هر رویدادی را که می‌تواند باعث بی اعتباری ارتش این کشور شود غیرقانونی می‌داند.

پوتین که در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار گرفته است روز یکشنبه به اوکراین هشدار داد عملیات نظامی روسیه تنها در صورتی متوقف می‌شود که کی‌یف از مقاومت دست بکشد و به تمام خواسته‌های کرملین عمل کند.