پایان زود هنگام ماه عسل دولت با اصولگرایان؛ انتقاد تند روحانیون و بسیجیان از رئیسی

ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری Iran president

عملکرد دولت ابراهیم رئیسی پس از گذشت ۱۸ ماه صدای انتقاد خودی‌ها را نیز درآورده است و در تازه‌ترین واکنش، بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر بیانیه‌ای تند در جواب به سخنان رییسی درباره اعلام «دلایل گرانی» منتشر کرد.

بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر روز سه‌شنبه با تاکید بر اینکه «یَد مردانه داشته باشید نه زبان سخنور» خطاب به ابراهیم رئیسی نوشت: «ریاست‌جمهور در جلسه نظارت ستادی وزارت صمت اعلام می‌کنند: دلایل گران شدن کالا باید شفاف بیان شود! آقای ریاست جمهور دیگر زمان تعیین بایدها و نبایدها گذشته‌است. گریختن میان واژه‌ها حل‌المسائل معضلات امروز کشور نیست.»

در این بیانیه همچنین گفته شد: ‏تریبون ریاست‌جمهوری هم، تریبون سخنوری و گفتن از اقداماتی که باید انجام بشود نیست! تریبون عمل است. گرانی بیش از حد اقلام و دلار، ید مردانه می‌طلبد نه زبان سخنور! مردم چشم انتظار اقدامند نه گفتن از دلایل و بهانه‌ها! بسم الله!

شرایط اقتصادی کشور موجب اعتراض روحانیون سنتی قم نیز شده است. روز سه شنبه هفتم دی‌ماه، قم نیوز به نقل از ناصر مکارم شیرازی نوشت: مسائل اقتصادی به معما تبدیل شده است و از مسئولان در برابر نرخ دلار هیچ عکس العملی نمی‌بینیم؛ به سادگی از کنار قضایا عبور می‌کنند. مردم در مقابل مشکلات تحمل و حوصله دارند، اما باید به وفا و حوصله مردم توجه شود.

مکارم شیرازی که از حامیان ابراهیم رئيسی محسوب می‌شود، خطاب به دولت یادآور شد: امروز جامعۀ ما دچار گرفتاریها و مشکلات فراوانی از جمله مشکل اقتصادی و فرهنگی است. در مسائل اقتصادی گرفتار اموری هستیم که تبدیل به معما شده است ... وقتی می شنویم که مثلا دلار فلان مقدار شده، هیچ عکس العملی از مسئولین نمی بینیم و حتی ابراز هم نمی کنند که ما وضعیت را درست می کنیم و نمی گذاریم به این صورت باقی بماند و به سادگی از کنار قضایا عبور می کنند.

خبرآنلاین نیز با بررسی اکانت جوادی آملی، از توئیت های هشدارآمیز وی به رئیسی خبر داد و نوشت: جاده ای که رئیسی در آن ایستاده، احمدی نژاد در انتهای آن است.

به گزارش خبرآنلاین، جوادی آملی در دو ماه گذشته توصیه های متعددی را به مسئولان داشته که مخاطب غالب این توصیه ها، دولت رئیسی بوده اما نشانه هایی از عمل به توصیه ها وجود ندارد.

خبرآنلاین عنوان‌هایی را از توئیتر جوادی آملی آورده که او در آنها از رئیسی انتقاد می‌کند. از جمله: «ناظران سیاسی معتقدند بدنه دولت از رئیس جمهور حرف شنوی ندارد»، «فقر ریشه مشکلات است»، «خطر مفسدان اقتصادی و مدیران بی عرضه بیشتر از معترضان است»، «نباید مخالف را به جای امر خلاف، حذف کرد» و «آقای رئیسی! با آرزو کردن، باران نمی آید»

انتخابات ریاست جمهوری در ۱۴۰۰ در حالی برگزار شد که به گفته نهادهای ناظر، آن انتخابات آزاد، سالم و رقابتی نبود. ابراهیم رئیسی بدون رقیب جدی و با حمایت آیت الله خامنه‌ای در حالی که مشارکت زیر ۵۰ درصد بود، سی درصد آرای واجدان شرایط را کسب کرد و به مقام ریاست جمهوری رسید. دولت او از سوی رهبر دولت انقلابی نام گرفت و مجلس شورای اسلامی که در اختیار محافظه‌کاران نزدیک به رهبر است، اعضای کابینه او را تائید کرد.

ابراهیم رئيسی با وعده‌های زیاد کار خود را آغاز کرد اما هر چه گذشت، شرایط اقتصادی ایران پیچیده تر و مشکلات افزایش یافت. در سه ماه اخیر ارزش ریال طوری سقوط کرد که هر دلار از ۳۱ هزارتومان به ۴۲ هزار تومان رسید.