وزیر خارجه اتریش، نماینده نسل فیس‌بوک در مجمع عمومی سازمان ملل

سباستین کورتس، وزیر خارجه اتریش و جوانترین وزیر خارجه دنیا روز شنبه در سازمان ملل سخنرانی کرد - مقر سازمان ملل، نیویورک، ۵ مهر

سباستین کورتس، وزیر خارجه اتریش و جوانترین وزیر خارجه دنیا روز شنبه در سازمان ملل سخنرانی کرد - مقر سازمان ملل، نیویورک، ۵ مهر

سباستین کورتس آذرماه سال گذشته، هنگامی که تنها ۲۷ سال داشت، به وزارت امور خارجه کشور هشت میلیونی اتریش در قلب اروپا برگزیده شد. وی جوانترین مقام بلندپایه یک کشور عضو سازمان ملل است که در مجمع عمومی شرکت کرده است.

وزیر امور خارجه جوان اتریش سخنرانی‌اش در سازمان ملل را با تأیید جایگاه خود در جهان سیاست و ارائه دیدگاه‌های نسل جوان در مجمع عمومی سازمان آغاز کرد. سباستین کورتس که آذرماه سال گذشته، هنگامی که تنها ۲۷ سال داشت به این سمت برگزیده شد، در نشست روز شنبه مجمع عمومی گفت:

«من کمی جوانتر از بقیه سخنران‌ها به نظر می‌آیم. در واقع فکر می‌کنم که من تنها فرد زیر ۳۰ سالی هستم که در این هفته فرصت سخن گفتن در مجمع عمومی را یافته‌ام. و آنچه که می‌توانم ارائه کنم، دیدگاه نسل جوان است.»

آقای کورتس خود را عضو نسل جوان بعد از جنگ سرد در اروپا معرفی کرد – نسلی که «بدون مرز از طریق فیس‌بوک و توئیتر ارتباط برقرار می‌کنند، تمام زندگی‌شان در تلفن هوشمند خلاصه می‌شود، و اخبار را روی اینترنت دنبال می‌کنند.»

صفحه فیس‌بوک وزیر خارجه جوان اتریش بیش از ۶۰.۰۰۰ «لایک» خورده؛ و از این بابت از همتای ۶۸ ساله فرانسوی‌اش لوران فابیون با ۲۰.۰۰۰ لایک خیلی جلوتر است؛ هرچند که آقای فابیوس ۱۱۵.۰۰۰ هزار دنباله‌روی توئیتری دارد و آقای کورتس با تنها ۲۸.۰۰۰ دنباله‌رو، به گرد پایش هم نمی‌رسد.

وزیر خارجه اتریش در سخنانش گفت: «نسل من در اتریش از امتیاز رشد کردن در فضای آزادی از ترس و فراغت از خواستن برخوردار بود. البته نسل جوان در دیگر نقاط دنیا داستان‌های دیگری را هم تجربه کرده است؛ مثل کودکانی که در افغانستان یا جمهوری آفریقای مرکزی به دنیا آمده و رشد کرده‌اند.»

آقای کورتس همچنین اشاره کرد که امروز «نیمی از جمعیت جهان زیر ۲۵ سال دارد. بسیاری از این افراد از تغذیه، بهداشت، آموزش و کارمناسب برخوردار نیستند – و این چشم انداز امیدوارکننده‌ای برای دنیا نیست.»

وی راجع به ظهور افراطگرایی و توانایی گروه‌های افراطی در سربازگیری روی اینترنت این پرسش را مطرح کرد که «چطور می‌توانیم به سازمان‌های تروریستی اجازه بدهیم که از حق آزادی بیان برای به تصویر کشیدن اقدامات وحشیانه خود روی شبکه‌های اجتماعی بهره‌برداری کنند؟»