استرالیا و اتحادیه اروپا روز سهشنبه ۲۵ اردیبهشت تحریمهای هدفمندی را علیه چندین فرد و نهاد جمهوری اسلامی به دلیل انجام اقدامات بیثباتکننده در خاورمیانه و حمایتش از روسیه در جنگ علیه اوکراین، اعمال کردند.
دولت استرالیا اعلام کرد که در واکنش به رفتار بیثباتکننده جمهوری اسلامی در خاورمیانه، تحریمهای هدفمندی را علیه پنج شخص و سه نهاد دیگر اعمال کرده است. همزمان، شورای اتحادیه اروپا نیز با در نظر گرفتن حمایت نظامی جمهوری اسلامی از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین، دامنه اقدامات محدودکننده علیه حکومت ایران را گسترش داد.
محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع جمهوری اسلامی، و اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، از جمله مقامات تحریمشده از سوی استرالیا هستند.
دولت استرالیا در بیانیهای گفته که سپاه پاسداران یک «بازیگر بدخیم» است که از دیرباز، تهدیدی برای امنیت بینالمللی و مردم ایران بوده است.
نهادهای تحریمشده شامل نیروی دریایی سپاه پاسداران میشود که یک کشتی غیرنظامی مرتبط با اسرائیل با پرچم پرتغال را در آبهای بینالمللی توقیف کرد. استرالیا خواستار آزادی فوری کشتی و خدمه آن شده است.
دولت استرالیا تاکنون ۹۰ شخص و ۱۰۰ نهاد مرتبط با جمهوری اسلامی را تحریم کرده است.
همچنین ببینید: آمریکا پنج نفر را به دلیل «دور زدن تحریمهای حزبالله» تحریم کرددر بیانیه دولت استرالیا آمده است که این کشور به اعمال فشار راهبردی علیه مقامات جمهوری اسلامی ادامه خواهد داد.
همزمان، شورای اتحادیه اروپا نیز با در نظر گرفتن حمایت نظامی جمهوری اسلامی از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین، دامنه اقدامات محدودکننده این اتحادیه را گسترش داد که شامل برنامه موشکی ایران نیز میشود.
این محدودیتها در حال حاضر، صادرات قطعات مورد استفاده در ساخت و تولید پهپاد از اتحادیه اروپا به ایران را ممنوع میکند و شامل محدودیتهای مسافرتی و مسدود شدن داراییهای شماری از افراد مسئول، حامی یا دخیل در این موضوع میشود.
شورای اتحادیه اروپا تصمیم گرفته است تا اشخاص و نهادهای تأمینکننده، فروش و یا در انتقال موشکها و پهپادهای جمهوری اسلامی به روسیه و یا گروههای شبهنظامی برای تضعیف صلح و امنیت در خاورمیانه و دریای سرخ که ناقض قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت سازمان ملل متحد است، هدف قرار دهد.
اتحادیه اروپا روز ۲۶ فروردین سال جاری، حملات پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی علیه اسرائیل را به شدت محکوم کرد و آن را «بیسابقه» و تهدیدی برای امنیت منطقه دانست.