یک فعال حقوق بشر ساکن ایران از سازمانهای حقوق بشری خواست پیش از آن که دیر شود، در خصوص احکام اعدام و زندان شرکتکنندگان در اعتراضات اقدام کنند.
یکی از این معترضان بازداشتشده محمدجواد وفایی ثانی است. او ورزشکار و متولد سال ۱۳۷۴ است که به گفته آرش صادقی در تاریخ «۱۸ بهمن ۹۸» دستگیر شده است.
آرش صادقی، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی پیشین، در گفتوگو با بخش فارسی صدای آمریکا درباره صدور حکم اعدام برای محمدجواد وفایی ثانی، گفت: «از سازمانهای حقوق بشری درخواست دارم قبل از این که دیر شود و این حکمها برای اجرا بروند، بیایند و در قبال حکمهایی که به نحوی در آنها دادرسی عادلانه نیز نبوده، وارد شوند و به جمهوری اسلامی منباب این احکام ناعادلانه فشار بیاورند.»
محمدجواد وفایی ثانی ۶۵ روز را تحت شدیدترین فشارهای روحی و جسمانی در بازداشتگاه اطلاعات سپاه زیر شکنجه سپری کرده است تا به پروژه سازمان اطلاعات سپاه تن بدهدآرش صادقی، فعال حقوق بشر
آقای وفایی ثانی با اتهاماتی شامل «افساد فیالارض از طریق تحریق و تخریب اماکن خاص از جمله ساختمان تعزیرات حکومتی، شرکت در اعتراضات آبان ۹۸ و اعتراض به سرنگونی هواپیمای اوکراینی و تبلیغ علیه نظام» روبهرو شده است که به گفته آرش صادقی «در دادگاه اتهامات تحریق و تخریب را رد کرده است.»
ارگان بازداشتکننده محمدجواد وفایی ثانی «سازمان اطلاعات سپاه» بوده و به گفته آقای صادقی که از پرونده او مطلع است، این زندانی سیاسی «۶۵ روز را تحت شدیدترین فشارهای روحی و جسمانی در بازداشتگاه اطلاعات سپاه زیر شکنجه سپری کرده است تا به پروژه سازمان اطلاعات سپاه تن بدهد.»
این فعال حقوق بشر تأکید کرد: «ولی او کلیه اتهامات را در شعبه چهارم دادگاه انقلاب مشهد رد کرده است و دفاعیات آقای پاکنیا نیز روی پرونده وجود دارد» مبنی بر این که «روی اصل اتهام افساد فیالارض که حتی از نظر بحث دینی نیز به نحوی مصداق پیدا نمیکند. ولی شعبه چهارم دادگاه انقلاب مشهد برای او حکم اعدام با چوبه دار را صادر کرده و ۲۰ روز نیز به وکیل او فرصت داده که نسبت به این حکم اعتراض کند.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
صدور حکم اعدام برای محمدجواد وفایی ثانی واکنشهایی را برانگیخته است.
جروزالم پست روز یکشنبه ۲۶ دی در گزارشی نوشت که این ورزشکار در حالی به اعدام محکوم شد که جرم او شرکت در یک تجمع مسالمتآمیز است.
مسیح علینژاد، روزنامهنگار و مجری و مفسر برنامه تبلت صدای آمریکا، جامعه ورزشی بینالمللی را برای نجات آقای وفایی ثانی فراخواند و در توییتی نوشت: «ما نتوانستیم نوید افکاری کشتیگیر ایرانی را نجات دهیم. شاید قهرمانان جهانی بتوانند این بار به ما کمک کنند.»
همچنین ببینید: بازتاب حکم اعدام برای یک ورزشکار دیگر در ایران؛ اتهام محمد جواد وفایی ثانی «افساد فی الارض» است
در سالهای گذشته چند زندانی سیاسی در ارتباط با اعتراضات مردمی از جمله نوید افکاری و مصطفی صالحی اعدام شدهاند.
همچنین پیش از این یک منبع مطلع به صدای آمریکا گفته است یکی از شرکتکنندگان در اعتراضهای ماهشهر در آبان ۹۸ به نام عباس دریس در دادگاه بدوی به «اعدام» محکوم شده و پرونده برادر او، محسن دریس که به همراه وی دستگیر شده بود، «بلاتکلیف» است.
همچنین ببینید: یک منبع مطلع در گفتوگو با صدای آمریکا: عباس دریس، از معترضان آبان ۹۸ در ماهشهر، به اعدام محکوم شده است
پیشتر مدیر کمپین حقوق بشر در ایران خواستار واکنش کشورهای طرف مذاکرات هستهای با جمهوری اسلامی نسبت به حذف فیزیکی مخالفان، منتقدان و زندانیان سیاسی در ایران شد و گفت چنین واکنشی «در تمامی موارد سیاستهای داخلی و خارجی حکومت» تأثیر خواهد داشت.