ادعای امیرعبداللهیان: به دلیل تأخیر در تحویل ویزای آمریکا نتوانستم در نشست سازمان ملل شرکت کنم

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران. آرشیو

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به دلیل آنچه «تأخیر در تحویل ویزای آمریکا» نامید، ادعا کرد که نتوانست در نشست مهم روز چهارشنبه، هشتم آذر، شورای امنیت سازمان ملل متحد در نیویورک درباره درگیری‌ها در غزه شرکت کند.

حسین امیرعبداللهیان که روز چهارشنبه هشتم آذر و پس از جلسه هیأت دولت، با خبرنگاران گفتگو می‌کرد، افزود که آمریکا‌ ساعت یک بامداد به وقت تهران برای او و همه همراهانش ویزا صادر کرد.

او اضافه کرد که تأخیر در صدور ویزا منجر شد که هیأت نمایندگی جمهوری اسلامی، امکان حضور در این نشست را که قرار است همان روز برگزار شود، نخواهد داشت.

حسین امیرعبداللهیان گفت به رغم غیبت او، جمهوری اسلامی «تمام تلاش» خود را برای تمدید توافق آتش‌بس بشردوستانه در غزه به کار خواهد گرفت.

نشریه آمریکایی «بارونز» به نقل از یک منبع نزدیک به این گروه شبه نظامی گزارش داده که گروه حماس مایل است آتش‌بس برای چهار روز دیگر تمدید شود.

بر اساس توافق این گروه و اسرائیل، آتش‌بس در غزهیک بار تمدید شده بود که چهارشنبه شب به پایان می‌رسد.

اجازه ورود دیپلمات‌های خارجی به مقر سازمان ملل متحد در نیویورک بر عهده ایالات متحده است.

حسین امیرعبداللهیان پیشتر برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره جنگ اسرائیل و حماس به نیویورک سفر کرده بود که حضورش در آمریکا، انتقادهای بسیاری را برانگیخت.

جونی ارنست، سناتور جمهوری‌خواه، در واکنش به این سفر گفته بود: «در شرایطی که تروریست‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی به نیروهای آمریکایی حمله کرده و شهروندان آمریکا را گروگان گرفته‌اند، دولت بایدن به یک مقام ارشد جمهوری اسلامی ویزا می‌دهد. این مماشات باید پایان یابد.»

مارک والاس، مدیر عامل سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای، نیز با انتقاد از حضور امیرعبداللهیان در نیویورک گفته بود: «او که دستانش به خون آمریکایی‌ها آلوده است، نباید اجازه ورود به خاک آمریکا را دریافت می‌کرد.»

پیش از این، در دی‌ سال ۱۳۹۸، تقاضای ویزای جواد ظریف، وزیر امور خارجه وقت جمهوری اسلامی برای حضور در مقر سازمان ملل متحد رد شده بود.

او در مرداد همان سال از سوی ایالات متحده به دلیل آن‌که «نمایندگی مستقیم و غیرمستقیم رهبر جمهوری اسلامی» را بر عهده داشت، تحت تحریم‌های ثانویه آمریکا قرار گرفته بود.