گروهی از آمریکاییان ایرانی تبار که به تازگی در قالب توافق تبادل زندانی بین تهران و واشنگتن از زندان های ایران آزاد شدند با خانواده ها و نزدیکان خود در آلمان دیدار کردند.
جیسون رضائیان خبرنگار روزنامه واشنگتن پست، امیر حکمتی تفنگدار پیشین ارتش آمریکا، و سعید عابدینی کشیش مسیحی، از جمله آمریکاییان ایرانی تباری هستند که روز یکشنبه آزاد شدند.
سه قانونگذار آمریکایی یعنی دن کیلدی، رابرت پیتینجر و جرد هافمن برای دیدار با آمریکاییان آزاد شده به آلمان رفتند.
پیتینجر گفت آمریکا برای آزادی این افراد هزینه بالایی داده است. جرد هافمن از وزارت امورخارجه آمریکا به خاطر مذاکرات مربوط به آزادی این افراد تشکر کرد.
برادر و همکاران جیسون رضائیان پس از آزادی وی، در یک بیمارستان نظامی آمریکا در آلمان با او دیدار کردند.
جیسون سال گذشته پشت درهای بسته دادگاهی در ایران به اتهام جاسوسی محکوم شد؛ محکومیتی که خانواده، همکارانش در واشنگتن پست و دولت آمریکا آن را کاملا بی پایه می دانند.
علی رضائیان برادر بزرگتر جیسون، پس از دیدار با او گفت که برادرش حدود ۱۸ ماه در سلول انفرادی، یا تحت شرایط مشابه سلول انفرادی، حبس شده بود. با این حال او روحیه جیسون را خوب توصیف کرد.
مارتین بارون سردبیر ارشد روزنامه واشنگتن پست پس از دیدار با جیسون رضائیان نیز گفت که روحیه جیسون عالی است و علاقمند است که با دیگر همکارانش به زودی دیدار کند. او گفت: "ما می خواهیم مطمئن شویم که وی در سلامت است."
امیرحکمتی تفنگدار پیشین ارتش آمریکا نیز پس از آزادی با برخی از اعضای خانواده اش و همچنین دن کیلدی عضو مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت میشیگان، محل زندگی خانواده آقای حکمتی، دیدار کرد.
امیر میرزایی حکمتی سال ۱۳۹۰ در سفری که برای دیدار مادربزرگش به ایران رفته بود، بازداشت و طی محاکمه ای به ۱۰ سال حبس محکوم شد. امیر حکمتی نیز باید روند ارزیابی پزشکی - روانشناسی را طی کند.
کشیش سعید عابدینی که از سال ۲۰۱۲ میلادی به اتهام تشکیل کلیسای خانگی "به قصد بر هم زدن نظم عمومی" محاکمه و زندانی شده بود، نیز به همراه جیسون و امیر در بیمارستان نظامی آمریکا در آلمان تحت مداوا است.
همسرش، نغمه عابدینی، گفته است که با سعید صحبت کرده است، ولی به آلمان سفر نخواهد کرد و او را در آمریکا خواهد دید.
ایران بار دیگر اعلام کرده است تحقیقات خود را برای یافتن رابرت لوینسون، مامور سابق پلیس فدرال آمریکا، اف.بی.آی، که در سال ۲۰۰۷ میلادی در جزیره کیش ایران ناپدید شده، گسترش خواهد داد.
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در قبال آزادی چهار آمریکایی ایرانی تبار، هفت ایرانی را که شش نفر آنها دارای تابعیت آمریکایی هستند، مورد بخشودگی قرار داد. این افراد به دلیل نقض قوانین تحریم علیه ایران محاکمه و زندانی شده بودند.
تبادل زندانی آمریکا با ایران همزمان با اجرای توافق اتمی بین تهران و جامعه جهانی صورت پذیرفت.