رهبر جمهوری اسلامی با تأکید بر این که سپاه از اول تشکیل از «ارزشهایی» مانند «اطاعت و تسلیم» در مقابل خمینی برخوردار بود، از «در معرض لغزش» بودن «همه انسانها» سخن گفت.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، که پنجشنبه ۲۶ مرداد در نخستین دیدار خود با مقامات ارشد سپاه پاسداران پس از اعتراضات «زن زندگی آزادی»، سخن میگفت، تأکید کرد که «ما باید شناسنامه خودمان را فراموش نکنیم» و «یکی از اهداف شیاطین عالم خودفراموشی ما است. نباید بگذاریم.»
او با بیان این که «سپاه رسالت پاسداری از انقلاب را متعلق به خود میداند»، تشکیل سپاه در ابتدای انقلاب ۵۷ را «یک پدیده منحصر به فرد» خواند و تأکید کرد که «فرماندهی و سازماندهی» سپاه پاسداران «زیر نظر مرکزیت انقلاب» تشکیل شد و «در همه جای کشور حضور داشت، اما مرکزیت به معنای واقعی کلمه فرماندهی میکرد.»
رهبر جمهوری اسلامی اضافه کرد: «از اول تشکیل سپاه افراد سپاه و عناصر سپاه برخوردار بودند. از ارزشهای دین و انقلاب، مثل ایثار، مثل فداکاری مثل حضور جهادی دائمی شبانهروزی مثل اطاعت و تسلیم در مقابل امام بزرگوار. مطلقا غیر از این دیده نشد ما از اول ناظر و حاضر بودیم.»
خامنهای همچنین از «در معرض لغزش» بودن «همه انسانها» سخن گفت و افزود: «همه روسا، همه مدیران، همه رهبران، همه فرماندهان، همه ماها، همه ماها در معرضیم.» علی خامنهای همچنین گفت که «هر انسانی در درون شخصیت خود یک ضعفی دارد» که گاه از آن «غافل» است و «یک جا موقعیتی به وجود میآید این بروز پیدا میکند. اگر مبارزه نکنیم، ما را مغلوب خودش میکند. ما را زمین میزند. باید پاسداری کنیم از خودمان.»
مشخص نیست خامنهای این سخنان درباره «لغزش»، «ضعف»، «زمین خوردن»، و «اطاعت و تسلیم» سپاه از رهبر سابق جمهوری اسلامی را به چه دلیل و در رابطه با چه تحولات تازهای، آن هم در آستانه سالگرد آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»، مطرح کرده است.
پیش از این یک منبع آگاه به صدای آمریکا گفته که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی «لایههای مختلف» است که اگر به هر دلیل لایه اول شکست خورد یا ریزش کرد، لایه دوم و سوم به میدان بیاید و غالبا میان همه اینها یک رقابت مسموم هم ایجاد میکنند، [به این معنی] که شما برترید و خصوصیات شما ویژهتر است و بچههای مکتبیتری هستید، که [با این روش] تا جایی که میتوانند پیوندشان را بین لایهها از بین ببرند، برای این که مبادا دستهجمعی با هم، ریزش یا نافرمانی کنند.»
همچنین ببینید: دو منبع آگاه در نیروهای مسلح به صدای آمریکا: تغییر نام نیروهای سپاه از ترس یا برای جذب بودجه استشاهزاده رضا پهلوی نیز پیش از این به صدای آمریکا گفته هر چه تحریم بیشتر بشود، ریزش از نظام نیز بیشتر میشود و در راستای تغییر نظام هر چقدر بدنه اصلی که ذینفع نیستند در حفظ این سیستم، فکر میکنند که بهتر است تا دیر نشده به مردم ملحق شوند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
خامنهای در سخنان روز پنجشنبه همچنین ادعا کرد که در حال حاضر «سپاه بزرگترین سازمان ضدتروریستی در همه دنیا است.»
ادعای رهبر جمهوری اسلامی در حالی است که برخی کشورها از جمله آمریکا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروههای تروریستی جا داده و مقامات آن را تحریم کردهاند.
همچنین ببینید: آمریکا پنج عضو سپاه پاسداران را در رابطه با «توطئه برای ترور» در خارج از ایران تحریم کردهمچنین، روزنامه ساندیتایمز ۱۵ مرداد در گزارشی نوشت که به باور سوئلا براورمن، وزیر کشور بریتانیا، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بزرگترین تهدید علیه امنیت ملی بریتانیا است.
همچنین ببینید: ساندیتایمز : بریتانیا سپاه را «بزرگترین تهدید» علیه امنیت خود میداندجیسون برادسکی، مدیر سیاستگذاری در سازمان اتحاد علیه ایران هستهای، نیز در روزهای گذشته به بخش فارسی صدای آمریکا گفت افزودن سپاه پاسداران به فهرست سازمانهای تروریستی بریتانیا و اتحادیه اروپا موجب ممنوعشدن عضویت در این سازمان میشود.
او با اشاره به «گزارشهای نگرانکننده» از رادیکالیزهشدن حامیان جمهوری اسلامی در بریتانیا توسط فرماندهان سپاه پاسداران گفت تروریستی اعلام کردن سپاه در ساختار تحریمهای موجود اروپا میتواند تاثیری بهسزایی در جلوگیری از گسترش دیدگاههای یهودستیزانه و تئوریهای توطئه توسط جمهوری اسلامی داشته باشد.
همچنین ببینید: گزارش «جویش کرونیکل» از نفوذ سپاه به «قلب بریتانیا»؛ جیسون برادسکی: سپاه باید «تروریستی» شناخته شودسپاه پاسداران یکی از پایههای اصلی سرکوب اعتراضات مسالمتآمیز مردمی در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ بود که طی آن بیش از ۵۰۰ تن از جمله دستکم ۷۰ کودک کشته شدند.
پیش از این، فرمانده کل سپاه اعتراضات زن، زندگی، آزادی را «قویترین، خطرناکترین، و جدیترین» «پیکار» بر ضد جمهوری اسلامی در عرصه «جهانی» دانسته و نسبت به تکرار آن در سالگرد کشته شدن مهسا امینی هشدار داده است.
همچنین ببینید: هشدار فرمانده سپاه درباره تکرار اعتراضات و «قویترین پیکار» علیه جمهوری اسلامیدفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا، اوفک، روز پنجشنبه یازدهم خرداد، پنج عضو سپاه پاسداران و یک سازمان وابسته به نیروی قدس را به اتهام دستداشتن در یک رشته «توطئههای تروریستی از جمله طرح ترور مقامات دولت پیشین ایالات متحده، شهروندان آمریکایی و دوتابعیتی، و نیز مخالفان ایرانی» تحریم کرد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در همان زمان با انتشار توییتی در این ارتباط گفت: «ما به افشاگری و برهمزدن خشونت خارجی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از جمله توطئه علیه شهروندان آمریکایی و مقامات آمریکایی ادامه میدهیم.» به گفته او، «امروز پنج عامل سپاه پاسداران و همچنین یک هواپیپایی ایرانی را که در این توطئهها دست داشتهاند، تحریم کردیم.»
درخواستها برای تحریم سران و نهادهای جمهوری اسلامی، از جمله سپاه پاسداران، طی ماههای اخیر و در پی سرکوب معترضان در ایران پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت، افزایش یافته است. در این مدت آمریکا، بریتانیا، و اتحادیه اروپا از طریق اقداماتی هماهنگ، خواستار پاسخگویی جمهوری اسلامی شده و بارها تحریمهایی را علیه ناقضان حقوق بشر وضع کردهاند.