مدیر کل پزشکی قانونی مازندران از مرگ ۲۱ تن در اثر «مصرف مشروبات الکلی غیراستاندارد» طی ۹ روز گذشته در این استان خبر داد.
علی عباسی گفت ۱۸ مرد و ۳ زن جان خود را در اثر مصرف مشروبات الکلی از دست دادند و پیکر آنها برای بررسی به پزشکی قانونی ارجاع داده شده است.
مدیر کل پزشکی قانونی مازندران افزود که هیچگونه مشروبات الکلی استانداردی در ایران وجود ندارد و حتی مشروبات الکلی «پلمپ شده» نیز در اغلب موارد درکارگاههای زیرزمینی تهیه و مهر و موم میشود.
رسول ظفرمند، مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران، نیز گفت که تاکنون ۲۸۴ تن به دلیل مسمومیت الکلی به مراکز درمانی مراجعه کردهاند که از این تعداد، ۲۰۱ تن ترخیص شدهاند.
پنج روز پیش تعداد مراجعهکنندگان به مراکز درمانی به دلیل مسمومیت الکلی در مازندران، ۱۶۰ تن بود.
همچنین ببینید: مسمومیت و مرگ ۲۷ نفر بر اثر مسمومیت از مصرف مشروب تقلبی در رشترسول ظفرمند افزود که ۴ تن به دلیل آسیب به چشم نابینا شدند، ۸۱ تن از مسموم شدگان دیالیز شدند و ۱۶ تن نیز در بخش مراقبتهای ویژه تحت مراقبت قرار دارند.
تلاش برای تحمیل سیاستهای جمهوری اسلامی بر زندگی فردی شهروندان و دخالت در سبک زندگی آنان، از جمله ممنوعیت نوشیدنیهای الکلی بارها در ایران قربانی گرفته است.
پس از استقرار جمهوری اسلامی در سال ۵۷، تولید، تهیه، توزیع و مصرف مشروبات الکلی در ایران «غیرقانونی» شد که مجازاتهای مختلفی از جمله اعدام دارد.
این سیاست به جای توقف مصرف الکل، در طول زمان منجر به رشد خطرناک بازار الکلهای تقلبی شده است که کنترلی بر کیفیت آنها وجود ندارد.
بر اساس گزارشهای رسانههای ایران و گفتگوی خبرنگاران با ایرانیانی که نوشیدنی الکلی مصرف میکنند و یا میفروشند و میسازند، مقصر آسیبها و مرگها، متانولِ جایگزین ارزانتر اتانول است که در مشروبات الکلی مقطر خانگی و بطریهای تقلبی یافت میشود.
در سال ۲۰۱۸ میلادی، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که ایران از نظر مصرف سرانه مشروبات الکلی رتبه نهم را در میان ۱۸۹ کشور جهان دارد
در آن زمان رسانههای وابسته به حکومت با رد گزارش سازمان بهداشت جهانی، مدعی شدند که ۹۶ درصد از افراد ۱۵ سال یا بالاتر در ایران هرگز الکل مصرف نکردهاند.
پایگاه «دادههای باز ایران» سه سال پیش با انجام یک نظرسنجی با بیش از ۲ هزار شرکتکننده گفت که ۴۷.۷ درصد از شرکتکنندگان اعلام کردند که «به طور مکرر» الکل مصرف میکنند.
در این نظرسنجی همچنین نحوه تهیه مشروبات الکلی پرسیده شد که یک هزار و ۳۱ تن به آن پاسخ دادند. حدود ۵۱ درصد گزینه «دستساز میخرم» و ۲۸ درصد گزینه «خودم درست میکنم» را انتخاب کردند در حالی که ۲۰ درصد باقیمانده گفتند الکل را در قوطی یا بطری میخرند.