سپاه پس از چند روز تبلیغات از موشک «فتاح» رونمایی کرد

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از موشک تازه خود رونمایی کرد.

پس از چند روز تبلیغات و فضاسازی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی صبح سه شنبه ۱۶ خرداد با حضور ابراهیم رئیسی از موشک «هایپرسونیک» خود با نام «فتاح» رونمایی کرد.

امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه نیمه شب سه شنبه ۱۶ خرداد با انتشار توییتی در این باره نوشته بود: «طلوع سه‌شنبه، طلوع خورشید در یک روز عادی نیست؛ خورشید امروز با فتاح طلوع می‌کند.»

به گزارش رسانه‌های نزدیک به سپاه، موشک «فتاح» با یک جهش نسلی تولید شده و قابلیت «اجرای مانور در داخل و خارج جو» را دارد. براساس ادعای این گزارش‌ها، سرعت بسیار بالا «بیش از ۲۵ ماخ فاز میانه، بیش از ۸ ماخ فاز گلاید، بیش از ۵ ماخ فاز برخورد» از دیگر قابلیت‌های این موشک است.

به ادعای حاجی‌زاده برد این موشک ۱۴۰۰ کیلومتر است.

سپاه پاسداران همچنین مدعی شد که موشک هایپرسونیک «فتاح» قادر است تمام سامانه‌های دفاع هوایی از جمله «تاد، آرو، پاتریوت، اجیس، جی‌بی‌آی، گنبد آهنین، فلاخن داوود، و باراک» را خنثی کند و با استفاده از نسل جدید سوخت جامد و «کلاهک مخروطی انفجاری» خود «مانورپذیری عالی و سرعت بسیار بالایی» دارد.

حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه، ۹ خرداد در جمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت گفته بود: «آزمایش‌های موشک بالستیک هایپر‌سونیک ایران انجام شده و به زودی رونمایی می‌شود.»

او با اشاره به این که این موشک جدید از همه سامانه‌های سپر موشکی عبور می‌کند افزود: «این موشک سامانه‌های ضد موشکی دشمن را هدف قرار می‌دهد و یک جهش بزرگ نسلی در حوزه موشکی است.»

حاجی زاده اوایل اسفند ماه سال قبل با تاکید بر دستیابی جمهوری اسلامی به فناوری ساخت موشک «هایپرسونیک» گفته بود: «هیچ اهمیتی ندارد که غربی‌ها این قدرت ما را قبول و باور نکنند چرا که در روز حادثه مجبور می‌شوند به این قدرت اعتراف کنند.»

جمهوری اسلامی، نخستین بار، آبان ۱۴۰۱ و در اوج اعتراضات سراسری مردم در ایران، مدعی شد یک موشک مافوق صوت ساخته، که قادر است به همه سامانه‌های دفاعی نفوذ کند.

معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، در آن زمان با ابراز تردید درباره این ادعا گفت: «من از صحبت در مورد اطلاعات و ارزیابی‌های خود در این‌باره خودداری می‌کنم، اما پنتاگون به رصد دقیق هرگونه توسعه یا تکثیر فناوری پیشرفته که از ایران در مورد سیستم‌های موشکی گزارش می‌شود، ادامه خواهد داد.»

فعالیت‌های موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های گذشته از جدی‌ترین دلایل نگرانی کشورهای غربی نسبت به جمهوری اسلامی بوده و موجب وضع چند بسته تحریم علیه جمهوری اسلامی از سوی این کشورها شده است.

همچنین ببینید:

طرح دوحزبی مجلس نمایندگان؛ هدف: تحریم برنامه موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی

چندی پیش و با تداوم نگرانی‌ها نسبت به برنامه‌های تسلیحاتی ایران، شماری از قانون‌گذاران آمریکایی طرحی دو حزبی را برای تحریم طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران ارائه کردند.

ایالات متحده تاکنون تحریم‌های متعددی را بر دست‌اندرکاران و حامیان برنامه‌ تسلیحاتی جمهوری اسلامی، به ویژه برنامه موشک بالستیک، وضع کرده است.

همچنین ببینید:

آمریکا هفت فرد فعال در برنامه‌های پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی را تحریم کرد

دریا صفایی، عضو ایرانی‌تبار پارلمان بلژیک، دهم خرداد به بخش فارسی صدای آمریکا گفته که تحریم سپاه جز مزیت چیزی برای جهان ندارد.

به گفته صفایی، سپاه پاسداران «مادر تروریسم جهانی» است و اهمیت قرار گرفتن نام سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپا سمبلیک نیست.

نماینده ایرانی‌تبار پارلمان بلژیک در این گفت‌وگو تأکید کرد که تحریم‌های اقتصادی سپاه باعث می‌شود ضربه بزرگی به این سازمان بخورد، تضعیف بشود و در نتیجه سرچشمه جنگ‌های نیابتی خشک بشود.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

دریا صفایی: تروریستی‌خواندن سپاه پاسداران توسط اروپا، ضربه اقتصادی سنگینی به آن خواهد زد