منابع خبری از بازداشت یک بلاگر اینستاگرامی در سمنان توسط نیروهای امنیتی به دلیل آنچه «انتشار چالشهای هنجارشکنانه» عنوان شده است، خبر دادند.
خبرگزاری تسنیم، وابسته به نهادهای امنیتی در گزارشی اعلام کرد که «ماموران سازمان اطلاعات انتظامی سمنان فردی که در اینستاگرام اقدام به انتشار چالشهای هنجارشکنانه میکرد را شناسایی و دستگیر کردند.»
براساس تصاویر منتشر شده از حساب کاربری این فعال شبکههای اجتماعی، پس از بازداشت یک استوری «عذرخواهی» همراه با «تعهد پایبندی به فعالیت در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی» منتشر شده است.
روز گذشته، شنبه ۱۹ اسفند ماه نیز سازمان اطلاعات فرماندهی انتظامی استان اصفهان اعلام کرده بود که یک زن بلاگر که در شبکه اجتماعی اینستاگرام فعال بوده را بازداشت و تحویل مراجع فضایی داده است.
در اطلاعیه منتشر شده، بازداشت این زن در راستای «برخورد با هنجارشکنان فعال در فضای مجازی» و به اتهام «انتشار محتوای مبتذل و مستهجن از خود» عنوان شده است.
مسئولان جمهوری اسلامی ایران حجاب اجباری و محدودیت آزادیهای اجتماعی را «هنجار» معرفی کرده و هرگونه مقاومت در این حوزهها را به بهانه «هنجارشکنی» مورد تنبیه قرار میدهند.
تاکنون صدها تن از فعالان فضای مجازی، دهها صفحه اینستاگرامی متعلق به مشاغل کوچک، از جمله آرایشگری با اتهاماتی مشابه با برخوردهای قضایی مواجه شده و در برخی موارد هم این صفحات مسدود شدهاند.
بهتازگی خبرگزاری فرانسه از بسته شدن برخی حسابهای کاربری مشاغل اینستاگرامی در ایران به دلیل «عدم رعایت حجاب و شئونات اسلامی» یا «انتشار محتوای خلاف اخلاق و عفت عمومی» خبر داده بود.
در دی ماه سال جاری هم فرمانده انتظامی استان بوشهر، حیدر سوسنی، از برخورد با ۲۷ صفحه اینستاگرامی آرایشگری و ۲۷ آرایشگر «هنجار شکن» در بوشهر خبر داد.
فرمانده انتظامی مازندران، حسن مفخمی شهرستانی، هم در آبان ماه از شناسایی و برخورد با ۳۰۲ نفر از کاربران فضای مجازی خبر داده و مدعی شده بود که این افراد اقدام به «ترویج و اشاعه فحشاء و موارد سوء اخلاقی نظیر بیحجابی، تننمایی، مدلینگ مبتذل و لایوهای مستهجن غیراخلاقی» در فضای مجازی کردهاند.
در تازهترین گزارش «خانه آزادی»، حکومت ایران از جمله ناقضان آزادی در سال گذشته میلادی معرفی شده و ایران از لحاظ برخورداری از شاخص آزادی همچنان به عنوان کشوری «غیر آزاد» شناخته شده است.
در حالی که حکومت ایران دسترسی عمومی به فیسبوک و اینستاگرام در کشور را ممنوع کرده، مسدود شدن صفحات علی خامنهای در این دو شبکه اجتماعی که بهتازگی از سوی شرکت متا انجام شده مورد انتقاد وزیر خارجه جمهوری اسلامی قرار گرفته است.
حسین امیرعبداللهیان تصمیم شرکت متا را «نقض آزادی بیان، اهانتآمیز، غیر اخلاقی و غیرقانونی» و آن را «نشاندهنده فروپاشی اخلاق و انحطاط نظام اخلاقی در جهان» خوانده است.