لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۵۵

تشکیل پرونده قضایی برای پنج بلاگر؛ اتهام: انتشار فیلم و تصاویر نامناسب


قوه قضائیه ایران - قوه قضاییه جمهوری اسلامی
قوه قضائیه ایران - قوه قضاییه جمهوری اسلامی

به گزارش هرانا، پنج بلاگر ساکن شهرستان زرند، با اتهام آنچه «انتشار فیلم و تصاویر نامناسب در فضای مجازی» عنوان شده است، به دادسرای عمومی و انقلاب احضار شدند.

رضا یعقوبی، دادستان زرند در مصاحبه با رسانه‌های داخلی گفت که برای پنج شهروند در شهرستان زرند پرونده قضایی تشکیل داده است. با این‌حال به هویت این افراد و اتهامات علیه آنها اشاره‌ای نکرد.

وی با اشاره به این‌ که از طریق پلیس امنیت اخلاقی در جریان فعالیت این بلاگرها قرار گرفته است، مدعی شد که آنها «تصاویر خلاف اخلاق و عفت عمومی در فضای مجازی» منتشر کرده‌اند.

دادستان زرند در ادامه گفت که این بلاگرها توسط بازپرس دادسرای عمومی و انقلاب تفهیم اتهام شدند و قرار تامین برای آنها صادر شده است.

این مقام قضایی به محتوای این وبلاگ‌ها اشاره ای نکرده است اما گفت که کسب درآمد و تبلیغات در فضای مجازی باید در چارچوب «رعایت قوانین و احترام به عقاید و باورهای دینی» باشد.

وی در ادامه این مصاحبه از «تشکیل کارگروه پایش فضای مجازی» در دادسرای این شهرستان خبر داد و گفت که این کارگروه «جهت کنترل این فضا و به ویژه رصد عملکرد نامزدهای انتخابات» است.

لازم به ذکر است شهرستان زرند در جریان اعتراضات گسترده سراسری ۱۴۰۱ فعال بوده و در شبکه ایکس اخبار کارگری متعددی را منتشر کرده است.

پیشتر دادستان کل کشور در پی اظهارنظرهای کاربران شبکه‌های اجتماعی در مورد انفجارهای کرمان، دستور برخورد با «محتوای مغایر» با نظر جمهوری اسلامی را داد و رسانه‌ها نیز از بازداشت یک دانشجو در این زمینه خبر دادند.

به گزارش رسانه‌ها در ایران، محمد موحدی آزاد، دادستان کل کشور، به همه دادستان‌های عمومی و انقلاب در ایران دستور داد تا «با تولید، انتشار و بازنشر محتوای کذب و خلاف قانون و دارای وصف مجرمانه در برخی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی برخورد قاطع داشته باشند.»

این مقام قضایی جمهوری اسلامی برخی اظهارنظرهای مخالف با ادعاهای جمهوری اسلامی را «حرمت‌شکنی»‌ اشخاصی نامید که به ادعای او، «غافل و معاند» هستند.

این در حالی است که «کارگروه تشخیص محتوای مجرمانه قوه قضائیه» با استفاده از مواد «طرح صیانت» و «نقض حریم خصوصی کاربران در قالب برنامه هفتم توسعه» فعالیت‌های کاربران فضای مجازی را به بهانه‌های مختلف جرم‌انگاری کرده است.

در چند سال گذشته ده‌ها فعال بلاگر پرمخاطب در شبکه‌های اجتماعی با اختیارات این کارگروه ذیل قوه قضاییه، به بهانه عدم رعایت موازین اخلاقی و انتشار محتوای مجرمانه دستگیر و بازداشت شده‌اند.

سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارش اردیبهشت‌ ماه خود جدید ایران را از لحاظ آزادی بیان در میان ۱۸۰ کشور جهان در رتبه ۱۷۷ قرار داده است.

در رتبه‌بندی سال ۲۰۲۳ گزارشگران بدون مرز، تنها سه کشور ویتنام، چین و کره شمالی وضعیت بدتری نسبت به ایران دارند.

بر اساس این گزارش سرکوب اعتراضات سال ۱۴۰۱، رتبه‌های ایران را در شاخص‌های «محیط اجتماعی» و «محیط قضایی» پایین‌تر آورده است.

XS
SM
MD
LG