سربازان روسيه و جدائی طلبان اوسيتيای جنوبی امروز، شنبه، برای دومين روز با نيروهای گرجستان جنگيدند، هرچند که رئيس جمهوری گرجستان خواستار آتش بسی فوری شده بود.
تسخينوالی، مرکز اوسيتيای جنوبی، صحنه اصلی جنگ امروز سربازان دو کشور بود. به گفته شاهدان آنچه در اين شهر باقی مانده ويرانه ها و اجساد در خيابانهاست.
ميخائيل ساکشويلی رئيس جمهوری گرجستان امروزاندکی پيش از کسب موافقت پارلمان گرجستان برای اعلام وضعيت جنگی و برقراری حکومت نظامی، خواستار متوقف ساختن جنگ شد.
در همين حال جنگ به يک منطقه جدائی طلب ديگر گرجستان سرايت کرده است. مقامات از حمله هواپيماهای جنگی روسيه به منطقه آبخازی خبر دادند، و رهبران جدائی طلب در آنجا ميگويند برای بيرون راندن سربازان گرجستان وارد جنگ شده اند. آبخازی نيز نظير اوسيتيای جنوبی در اوايل دهه نود اقدام به اعلام استقلال و جدائی از گرجستان کرد. گرجستان عهد کرده است هر دو منطقه را مجددا تحت کنترل دولت مرکزی درآورد.
جنگ، امروز صبح زود و پس از آن شدت گرفت که ديمتری مدويدف رئيس جمهوری روسيه ضمن فرستادن سربازانی بيشتر به آن منطقه جدائی طلب چنين اقدامی را برای حفاظت از غير نظاميان و استقرار آتش بس ضروری دانست. مقامات روسيه ميگويند دست کم هزار و پانصد نفر در جنگ کشته و بيش از سی هزار نفر از آن گريخته اند.
در همين حال هواپيماهای جنگی روسيه برای جلوگيری از انتقال نيروهای گرجستان به اوسيتيای جنوبی ، هدفهائی نظامی را در شهر گوری در گرجستان ، که با مرز فاصله چندانی ندارد، بمباران کرده اند. بنا به گزارشها بعضی از بمب ها به خانه ها و آپارتمانهای مسکونی اصابت کرد و غيرنظاميان را به کشتن داد.
در اين ميان روسيه تائيد کرد که دو هواپيمايش سرنگون شده است. پيشتر يک سخنگوی وزارت کشور گرجستان از حملات هوائی روسيه به پايگاههای نظامی گرجستان در حومه تفليس، پايتخت، خبر داده بود. اين سخنگو همچنين گفت هواپيماهای جنگی روسيه شهر بندری پوتی در ساحل دريای سياه را بمباران کرده اند، که يک جايگاه عمده بارگيری نفت است.
به گفته مقامات گرجستان، در يک حمله، خط لوله نفتی باکو- تفليس- جيهان هدف قرار گرفته بود.
گرجستان ميگويد ممکن است خواستار کمک های بين المللی نظامی شود.
هردو طرف، يکديگر را به تسويه حسابهای قومی متهم کرده اند.
جنگ پس از آن درگرفت که نيروهای گرجستان برای پس گرفتن کنترل بر اوسيتيای جنوبی از جدائی طلبان مورد حمايت روسيه وارد عمل شدند، و روسيه نيز با اعزام سرباز به آنجا واکنش نشان داد. روسيه ميگويد سربازانش به يک حمله تهاجمی گرجستان پاسخ دادند.
اوسيتيای جنوبی اوايل دهه نود اعلام استقلال و جدائی از گرجستان کرد، که سرآغاز جنگ و موجبی برای استقرار صلحبانان روسی در آنجا شد. گرجستان صلحبانان را به حمايت از جدائی طلبان متهم ساخته است.