آمار مرگ و مير ناشی از گردباد نرگس در برمه از ۲۲,۰۰۰ گذشت

سازمان ها و نهادهای بين المللی برای کمک به برمه، کشوری که آمار قربانيان گردباد روز شنبه در آن به بيش از ۲۲,۰۰۰ نفر رسيده است، آماده می شوند. بر اساس گزارش های دولتی بيش از ۴۱,۰۰۰ نفر نيز بر اثر گردباد نرگس مفقود شده اند. ۱۰,۰۰۰ نفر از کشته شدگان ساکن يک شهر بودند.

انتظار می رود همزمان با رسيدن گزارش های مناطق دوردست آمار قربانيان اين حادثه افزايش پيدا کند.

به گفته مقامات، در پی گردباد نرگس صدها هزار نفر بدون سرپناه بوده و کمبود شديد غذا و آب و آشاميدنی در اقصی نقاط کشور به چشم می خورد.

نخستين هواپيمای امدادی کمک های خارجی امروز (سه شنبه) از تايلند وارد رانگون شد. انتظار می رود هواپيماهای امدادی بيشتری از راه برسند.

پيش از اينها برمه کشوری منزوی بوده و دولت خود را از کمک های بين المللی بی نياز می پنداشت. اما اکنون در ميان حادثه مرگبار گردباد روز شنبه، دولت به مقام های خارجی و سازمان های امدادی گفته است هرنوع کمکی را خواهد پذيرفت.

ايالات متحده، و برخی کشورهای اروپايی (از قبيل بريتانيا، آلمان، نروژ، سوئد)، و کشورهای آسيايی (از قبيل چين، هند، ژاپن، سنگاپور، و تايلند) پيشنهاد کمک داده اند.

سازمان های بين المللی اظهار نگرانی کرده اند که احتمال دارد کمک های ارسالی به دست مردمی که از همه بيشتر به آن نياز دارند و اهالی دورافتاده ترين مناطق آسيب ديده، نرسد.

حادثه گردباد برای حکومت نظاميان برمه در زمان خطيری رخ داده است، زيرا دولت در تلاش است تا در ميان انتقاد های بين المللی بخاطر سرکوب اعتراضات ضد دولتی سال گذشته اعتبار خود را از نو بدست آورد.

از هنگان گردباد به اين طرف قيمت موا خوراکی و سوختی بطور سرسام آوری افزايش يافته است. برخی از شاهدان عينی خرابی ها گفته اند خشم مردم از کندی واکنش دولت به آسيب ها و نيازهای مردم درحال غليان است.

قرار بود شنبه آينده دولت يک همه پرسی عمومی را برای تصويب پيش نويس قانون اساسی جديدی برگزار کند. اين رای گيری اکنون در مناطق شديدا آسيب ديده به تعويق افتاده است.

دولت می گويد رای گيری طبق قرار قبلی در بقيه کشور (بجز ۴۷ شهری که آسيب ديده اند) برگزار خواهد شد.

حاکمان نظامی برمه گفته اند که رای گيری ۲۱ ارديبهشت ماه (دهم ماه مه) راه را برای انتخابات دمکراتيک سال ۲۰۱۰ ميلادی باز خواهد کرد. اپوزيسيون، که به سختی تحت انقياد دولت قرار دارد، می گويد تصويب پيش نويس قانون اساسی تنها به تقويت بيشتر کنترل ارتش بر کشور خواهد انجاميد.