ادامه برخوردهای قضایی با معلمان؛ دبیر کانون صنفی فرهنگیان خوزستان احضار شد

پیروز نامی، عضو هیات مدیره و دبیر کانون صنفی فرهنگیان خوزستان

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران خبر داد که پیروز نامی، عضو هیئت مدیره و دبیر کانون صنفی فرهنگیان خوزستان به دادگاه کیفری اهواز احضار شده‌است. این شورا پیشتر گفته بود که عاتکه رجبی، فعال صنفی معلمان، هم به دادگاه انقلاب اسلامی مشهد احضار شده است.

احضار این دو فعال صنفی معلمان در ادامه برخوردهای اداری، امنیتی و قضایی با معلمان و فعالان صنفی آنان انجام گرفته است.

بر اساس این گزارش، پیروز نامی، عضو هیئت مدیره و دبیر کانون صنفی فرهنگیان خوزستان، با اتهاماتی از جمله «نشر اکاذیب، تبلیغ علیه نظام و شرکت در تجمعات غیرقانونی» به دادگاه کیفری دو اهواز احضار شده است.

بر اساس این گزارش، آقای نامی در شرایطی احضار شده است که چندی پیش همراه با سایر اعضای کانون خوزستان، از این اتهامات تبرئه شده بود.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران همزمان خبر داد که عاتکه رجبی، فعال صنفی معلمان، قرار بوده است که روز شنبه ۱۴ مرداد، در دادگاه انقلاب اسلامی مشهد حاضر شود.

این فعال صنفی معلمان پیشتر به دلیل اعتراض به «قتل و بازداشت کودکان» از حضور در مدرسه خودداری و اعتصاب کرده بود که با حکم هیات تخلفات وزارت آموزش و پرورش اخراج شد.

او سه روز پیش در توییتر نوشت: «سال ۱۴۰۰ به امنیت شغلی رسیدم. اگر استقلال اولویت زندگی‌تون هست درک میکنید که داشتن امنیت شغلی یعنی چی. انگار تازگی احضار میکنند و تعهد میخواند؟؟؟ خواستم بگم جنون سراغم نیومده، احساسات لحظه‌ای تحریکم نکرده که حتی از شغلی که عُمری دنبالش بودم بگذرم. کارد به استخوانم رسیده. من همچنان روی تصمیمم قاطع هستم و راه رفته را به عقب باز نخواهم گشت.»

همچنین ببینید: فعال صنفی معلمان احضار شد؛ عاتکه رجبی: راه رفته را به عقب باز نخواهم گشت

پیش از این هم عاتکه رجبی، صبح روز ۱۹ اردیبهشت در مقابل آموزش و پرورش مشهد و در راه شرکت در تجمع اعتراضی معلمان به دست ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و پس از پنج روز، به قید وثیقه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکوم کردن «این نوع اتهامات واهی»، بار دیگر بر حق قانونی تشکل، تشکل‌یابی و ‌آزادی اجتماعات قانونی تاکید کرد و آن را از اصول بدیهی شهروندان ‌دانست.

این شورا همچنین پرونده‌سازی‌ها علیه فعالان صنفی را محکوم کرد.

به نوشته کانال تلگرامی این تشکل صنفی، در حال حاضر، شماری از معلمان و فعالان صنفی آنان به اتهام‌های امنیتی زندانی هستند که از جمله می‌توان به هاشم خواستار، رسول بداقی، جعفر ابراهیمی، اسماعیل عبدی، اصغر امیرزادگان و ناهید شیرپیشه اشاره کرد.

از دیگر فرهنگیان زندانی، مریم جلال‌حسینی، فاطمه تدریسی، زینب همرنگ، حواد لعل‌محمدی، فرزانه ناظران‌پور، محمود ملاکی، عزیز قاسم‌زاده، محمود صدیقی‌پور، انوش عادلی، امید شاه‌محمدی، جسین رمضان‌پور و مهدی فتحی هستند.

در این حال، شمار دیگری از معلمان و فعالان صنفی آنان با قید وثیقه‌های سنگین به طور موقت آزاد هستند و با شماری دیگر اجکام زندان دریافت کرده‌اند؛ مانند سارا سیاهپور که به شش سال زندان و دو سال ممنوع‌الخروجی محکوم شده است.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

سارا سیاه‌پور به صدای آمریکا: با احکام سنگین نمی‌توانند مانع فعالیت صنفی معلمان شوند

در همین ارتباط، چندی پیش، شماری از فعالان صنفی معلمان، «کمپین صدهزار امضا» را با مطالبه «آزادی معلمان زندانی، رفع اتهام‌های امنیتی از فعالان صنفی و برگزاری علنی دادگاه‌ها و باحضور هیئت منصفه» راه‌اندازی کرده‌اند.

تاکنون شمار امضاکنندگان این کمپین به بیش از ۲۱ هزار و ۵۰۰ تن رسیده است.

این کمپین از حمایت تشکل‌های کارگری و بازنشستگان، کانون‌ها و انجمن‌های صنفی معلمان و سازمان معلمان ایران برخوردار شده است.