همزمان با انتشار بیانیه اعتراضی انجمن صنفی معلمان کردستان علیه محکومیت ۱۰ تن از معلمان، یک فعال صنفی فرهنگیان «سیاست مشت آهنین» از سوی حکومت ایران را محکوم به شکست دانست.
فرهاد میرزایی، فعال صنفی معلمان کردستان، روز چهارشنبه ۴ مردادماه، در گفتگو با صدای آمریکا، با اشاره به برآوردهنشدن مطالبات معلمان و سایر مزدبگیران تاکید کرد که « سیاست مشت آهنین و برخوردهای قهری» از سوی ماموران امنیتی «تاکنون نتوانسته مانع از بروز اعتراضات سراسری فرهنگیان و سایر مزدبگیران بشود.»
این کنشگر صنفی معلمان، هدف حکومت از موج جدید بازداشتها و احضار فعالان صنفی و مدنی را جلوگیری از شکلگیری اعتراضات به مناسبت سالگرد « جنبش مهسا» دانست و افزود: «این موج جدید بازداشت ها و برخوردها نتوانسته است مانع اعتراض معلمان، کارگران، بازنشستگان و دیگر مزدبگیران شود.»
او تاکید کرد که «شاید در کوتاه مدت، خیابانها کمتر شاهد اعتراضهای صنفی باشند اما تجربه نشان داده که برخوردهای امنیتی و قضایی نتوانسته است مانع اعتراضها شود.»
آقای میرزایی بر این اعتقاد است که معلمان، کارگران و بازنشستگان و سایر مزدبگیران تنها مطالبات صنفی ندارند و مطالبات آنها جدا از مطالبات مردم نیست و تا تحقق آنها، اعتراضها ادامه خواهد داشت.»
از سوی دیگر، انجمن صنفی معلمان کردستان نیز در بیانیهای، خواستار لغو احکام قضایی علیه ۱۰ تن از معلمان شده و «نهادها و مسئولان فاسد و قانونشکن» را ریشههای ناامنی در کشور برشمرده است.
در این بیانیه که روز چهارشنبه ۴ مرداد در کانال تلگرامی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران منتشر شده، «احضار، بازداشت، تنزل رتبه، قطع حقوق، اخراج و تبعید» «هزاران معلم عدالتخواه»، نمونهای از «برخوردهای غیرقانونی» با فعالان معلمان برشمرده شده است.
بر پایه این بیانیه، ۸ تن از معلمان استان فارس به نامهای عبدالرزاق امیری، زهرا اسفندیاری، ایرج رهنما، افشین رزمجویی، مژگان باقری، غلامرضا غلامی، محمدعلی زحمتکش و اصغر امیرزادگان، در مجموع، به ۳۴ زندان محکوم شدهاند.
در این بیانیه با اشاره به حبس و احتمال اخراج محمود ملاکی، از معلمان بوشهر، اضافه شده که سارا سیاهپور، فعال صنفی معلمان، هم به شش سال زندان و دو سال ممنوعالخروجی محکوم شده است.
در پی تشدید فشارهای امنیتی و قضایی بر معلمان و فعالان صنفی فرهنگیان، «کمپین صدهزار امضا» چند روز قبل آغاز به کار کرد که تاکنون بیش از ۱۵ هزار تن آن را امضا کردهاند.
از جمله اهداف این کارزار، «آزادی معلمان زندانی»، «رفع اتهامهای امنیتی از فعالان صنفی و برگزاری علنی دادگاهها و باحضور هیئت منصفه» ذکر شده است.
تاکنون شماری از تشکلهای کارگری و بازنشستگان، کانون ها و انجمنهای صنفی معلمان و سازمان معلمان ایران از این کمپین اعلام حمایت کردهاند.