جلال محمودزاده، نماینده مجلس از مهاباد، روز چهارشنبه اعلام کرد که جمعی از معلمان در چندین استان ایران به «بهانه اتهام شرکت در اعتراضات و تحصن های صنفی از شمولیت قانون رتبهبندی محروم شده اند.»
او در توییتی با توصیف این موضوع به عنوان «اخبار ناخوشایند از آموزش و پرورش» و «مایه تاسف»، از ابراهیم رییسی، رییس جمهوری اسلامی ایران، خواست «سریعاً به این موضوع ورود و با عاملین این اقدام غیرقانونی برخورد نماید.»
پیش از این که جلال محمودزاده این خبر را اعلام کند تشکل های صنفی معلمان اعلام کرده بودند که شمار زیادی از معلمان به دلیل مشارکت در اعتراض های صنفی مشمول قانون رتبهبندی نشده اند.
در این ارتباط، شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران روز چهارشنبه نوشت که حکم بازخریدی ابوالفضل رحیمیشاد، معلم و فعال صنفی معلمان، از سوی هیئت بدوی تخلفات اداری صادر شده است.
بر اساس این گزارش، حکم بازخریدی آقای رحیمیشاد در شرایطی صادر شده است که او ۲۴ سال و ۸ ماه سابقه کاری دارد.
به نوشته شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، این معلم همانند صدها معلم دیگر در سراسر ایران، به دلیل مداخله حراست آموزش و پرورش ، از کسب رتبه در قانون رتبهبندی محروم شده است.
علاوه بر این شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران روز چهارشنبه از صدور حکم «بازنشستگی اجباری» برای محمدرضا علیجانی، معلم پرسابقه و فعال صنفی ساکن شهرستان چناران خبر داد.
بر اساس این گزارش، حکم بازنشستگی اجباری آقای علیجانی توسط هیأت تجدید نظر رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش صادر شده و در آن کسر یک گروه و کاهش حقوق و پاداش بازنشستگی نیز اعمال شده است.
در سالیان اخیر معلمان در مناطق مختلف ایران، اعتصاب ها و تجمع های صنفی بسیاری داشته اند و در مقابل، حکومت جمهوری اسلامی با تشدید برخوردهای امنیتی و قضایی کوشیده است تا این اعتراض ها فروکش کند. در همین ارتباط، شماری از فعالان صنفی معلمان در حال حاضر زندانی هستند. از جمله آنها محمد حبیبی، اسماعیل عبدی، محسن عمرانی، مهدی فتحی، رسول بداقی، مسعود فرهیخته و فرزانه ناظرانپور هستند.
با این همه این برخوردها مانع از ادامه اعتراض های معلمان نشده است. در آخرین مورد، معلمان روز سه شنبه در ۲۴ شهر ایران تجمع کردند. در این تجمع ها چهار تن بازداشت شدند.