معاون اول قوه قضاییه جمهوری اسلامی در شرایطی از بینتیجه ماندن تحقیقات نهادهای دولتی و امنیتی در مورد «مسمومیت دانشآموران» طی ماههای اخیر خبر داده که همزمان باز هم تعدادی دیگر امروز دوشنبه دچار مسمومیت و راهی مراکز درمانی شدند.
به گزارش رسانههای ایران، محمد مصدقکهنموئی، معاون اول قوه قضائیه جمهوری اسلامی در ارتباط با حوادث رخ داده در مدارس قم و بروجرد، گفته است دادستان قم به این موضوع ورود پیدا کرده و این مساله «در حال پیگیری» بوده اما «تاکنون نتیجهای گرفته نشده است.»
از ماههای گذشته مسمومیت سریالی دانشآموران ایران در مدارس برخی از شهرها همچون قم و بروجرد گزارش شده که بر اثر آن دهها نفر در بیمارستانها بستری شدند و به گفته مقامات جمهوری اسلامی مورد آزمایشات متعدد نیز قرار گرفتند اما نهایتا هیچ پاسخ مشخصی اعلام نشد.
در تازهترین مورد، مهدی غیبی، رئیس اورژانس لرستان از تداوم مسمومیت دانشآموزان در مدارس بروجرد خبر داده است. خبرگزاری «تسنیم» نزدیک به نهادهای امنیتی در این زمینه گزارش داده که امروز (دوشنبه هشتم اسفندماه) نیز «گزارش مسمومیت» تعدادی از دانشآموزان در «مدرسه پسرانه خیام» را داشتیم.
رئیس اورژانس لرستان با بیان اینکه کارشناسان اورژانس در مدرسه حضور و «اوضاع را تحت کنترل دارند»، تصریح کرده است: «در حال حاضر حال دانشآموزان خوب است و مشکلی ندارند.»
در روزهای گذشته دانشآموزان دو دبیرستان دخترانه بروجرد نیز دچار «مسمومیت» شده و با آمبولانس از مدرسه به مراکز درمانی انتقال داده شده بودند.
تاکنون گزارشی از بازداشت هیچ فرد یا گروهی مرتبط با مسمومیتهای دنبالهدار دانشآموزان در مدرسههای دخترانه منتشر نشده و مقامات مسئول توضیح بیشتری درباره چرایی و چگونگی این حملهها ارائه نکردهاند.
هر چند محمدتقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم یکشنبه هفتم اسفندماه مدعی شده است که «هزارهگراها» که نوعی تفکر نزدیک به طالبان است، این اقدامات را انجام میدهند.
یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نیز گفته است: «پس از مسمومیت چندینباره» دانشآموزان در مدارس قم، مشخص شد «افرادی دوست داشتند که تمامی مدارس، به خصوص مدارس دخترانه تعطیل شوند.»
حساب توییتری منتسب به مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت شهر زاهدان، نیز شنبه ششم اسفند ماه به نقل از او نوشته بود: مسموم کردن دانشآموزان دختر در قم و بروجرد «عملی غیر انسانی، ضد اسلامی و دشمنی با تحصیل و آموزش زنان، و انتقام از خیزش اخیر آنان است.»
با وجود چنین اظهار نظرهایی و تداوم مسمومیتها، مقام ارشد قضایی جمهوری اسلامی امروز تاکید کرده است که نتیجهای از مجموع تحقیقات و اقدامات انجام شده در شهرهای مختلف، حاصل نشده است و همچنان خطر تکرار آن در روزهای آتی همچون امروز و روزهای گذشته، وجود دارد.