دلار از مرز «۶۰ هزار تومان» گذشت | وزیر کشور: اتفاقات ارز «توطئه» است

رشد قیمت دلار همچنان ادامه دارد و ارزش پول ملی در جمهوری اسلامی همچنان در حال سقوط است.

در حالی که موافقان و مخالفان درون حاکمیتی دولت جمهوری اسلامی درگیر مناقشات سیاسی خود به بهانه «بحران ارزی» جاری در کشور هستند و هر یک دیگری را متهم به کم کاری در دوره خود می‌کند، نرخ برابری هر یک دلار ایالانت متحده از مرز «۶۰۰ هزار ریال» در بازار آزاد تهران گذشت.

به گزارش رسانه‌های ایران، احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی با این ادعا که «رشد تورم» نسبت به موقعی که «دولت را تحویل گرفتیم»، خیلی «کاهش» پیدا کرده، گفته است: «خودم از بازار خرید می‌کنم و از قیمت‌ها خبر دارم.»

رئیس شورای امنیت کشور با اعلام اینکه «رئیسی به‌شدت بر سر مسائل تورمی حساس است»، اظهار داشته است که «اتفاقات اخیر» در بحث ارز و افزایش پر شتاب نرخ آن یک «توطئه» است.

اما همزمان با این سخنان وزیر کشور دولت سیزدهم جمهوری اسلامی که التهابات ارزی هفته‌های اخیر بازار ایران را «توطئه دشمنان» دانسته، بازار آزاد مبادلات ارز با ورود به رکورد جدید «۶۰۰ هزار ریال» برای یک دلار آمریکا، متوقف نماند و به قیمت‌گذاری دستوری ستاد جدید بانک مرکزی نیز توجهی نکرد.

شرق: چرا کیهان دیگر نگران «افت ارزش پول ملی» نیست؟

همزمان روزنامه «شرق» نزدیک به طیف اصلاح‌طلب در جمهوری اسلامی و رقیب سیاسی دولت کنونی، فرصت را مناسب دیده تا از انتقاداتی که سال‌های گذشته نسبت به مدیریت حسن روحانی از چهره‌های نزدیک به این جناح توسط رسانه‌های اصولگرا می‌شد، دفاع کند و به نقد متقابل بپردازد.

صعود نرخ برابری دلار ایالات متحده در برابر ریال جمهوری اسلامی و افزایش چشمگیر تورم کالا و خدمات اقتصادی در دوران دولت‌ حسن روحانی نیز صورت گرفت که موجب شد در آن زمان رسانه‌های طیف اصولگرا در جمهوری اسلامی به انتقاداتی از این دولت مورد حمایت اصلاح طلبان، بپردازند.

حال روزنامه «شرق» از رسانه‌های نزدیک به طیف اصلاح‌طلب حاکمیت ایران در شماره امروز یکشنبه هفتم اسفندماه خود در این ارتباط با مخاطب قرار دادن روزنامه «کیهان» از حامیان کنونی دولت ابراهیم رئیسی و از منتقدان پیشین حسن روحانی، نوشته است: این روزنامه که روزگاری به «افزایش قیمت دلار» واکنش تند نشان می‌داد، «این روزها نگرانی بابت کاهش ارزش پول ملی و شوک تورمی ندارد.»

شرق در ادامه مطلب خود به رسانه زیر نظر نماینده مستقیم علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی بسنده نکرده و با اشاره به اینکه «اصولگرایان» بارها به بهانه افزایش بهای ارزهای خارجی به دولت قبل جمهوری اسلامی «تاختند»، نوشته است که اکنون همه یا «سکوت کرده‌اند» یا این بحران‌ها را به «دشمن» و حتی «اعتراضات در چند ماه گذشته» نسبت می‌دهند.

مقامات اجرایی و تقنینی جمهوری اسلامی در هفته‌های اخیر بارها وعده ساماندهی بازار آشفته ارزی کشور و جلوگیری از سقوط بیشتر ارزش پول ملی را داده‌اند، وعده‌هایی که هر بار با شکست روبرو شده است.

چند روز پس از اینکه جلسه غیرعلنی مجلس برای بررسی وضعیت بازار ارز به دلیل «حضور محمد رضا فرزین، رئیس بانک مرکزی در مراسم ختم مادر همسرش» به تعویق افتاد، صبح شنبه ششم اسفندماه مجلس شورای اسلامی با حضور او و همچنین احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصاد و دارایی جمهوری اسلامی و محمد مخبر، معاون اول ابراهیم رئیسی تشکیل جلسه داد.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی بدون اشاره به هیچ تصمیم مشخص احتمالی در پی این نشست، صرفا اظهار داشته بود که «به جمع‌بندی‌های خوبی در این جلسه رسیدیم» و وعده داد که با «هماهنگی شکل گرفته و اقدامات و حرکت‌های دولت» این مشکل حل خواهد شد.