مادر یکی از بازداشت‌شدگان از احتمال «اعدام» فرزندش خبر داد

دادگاه‌های انقلاب اسلامی شروع یه صدور احکام سنگین برای معترضان بازداشتی مهرماه کرده‌اند

‏مادر محمد قبادلو، یکی از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری اخیر، با انتشار ویدئویی از مردم کمک خواست و گفت که «پسرش فقط ۲۲ سال سن دارد اما وکلای او را عزل کرده‌اند و در اولین جلسه‌ی دادگاه به پسرش حکم اعدام داده‌اند و می‌خواهند به زودی این حکم را اجرا کنند.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

مادر یکی از بازداشت‌شدگان از عزل وکیل فرزندش خبر داد

دادگاه محمد قبادلو و چند نفر دیگر دو روز پیش تحت نام «دادگاه اغتشاشگران اخیر» برگزار شد.

شنبه هفته جاری، ۷ آبان ماه، اولین جلسه رسیدگی به اتهامات ۶ شهروند بازداشت شده در اعتراضات سراسری اخیر به نام‌های محمد قبادلو، محمد بروغنی، سامان صیدی، ابوالفضل مهری حسین حاجی‌لو، محسن رضازاده قراقلو و سعید شیرازی در دادگاه عمومی و انقلاب تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، در این جلسه سه تن از آنها به «محاربه» و دو تن به «افساد فی الارض» متهم شدند.

بنا بر همین گزارش، در جریان برگزاری این جلسه که به ریاست «قاضی صلواتی» در دادگاه عمومی و انقلاب تهران، برگزار شد، محمد قبادلو فرزند محمد علی به «افساد فی‌الارض از طریق زیر گرفتن ماموران با خودرو سواری پیکان که اقدام وی منجر به مرگ یک مامور به نام وحید کرم پور حسنوند و مجروح شدن ۵ مأمور پلیس شده است»، سامان صیدی فرزند تیمور به «محاربه از طریق کشیدن کلت کمری و شلیک ۳ گلوله»، اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، محمد بروغنی فرزند حسین به «محاربه از طریق کشیدن سلاح سرد، درگیری با ماموران و به آتش کشیدن فرمانداری پاکدشت»، ابوالفضل مهری حسین حاجی‌لو فرزند ولی به «مقابله با حکومت اسلامی از طریق ایجاد حریق در وسیله مورد استفاده عمومی به منظور اخلال در نظم و امنیت کشور»، محسن رضازاده قراقلو فرزند حسن به «محاربه از طریق مشارکت در ایجاد حریق در وسیله مورد استفاده عمومی به منظور اخلال در نظم و امنیت عمومی»، «اجتماعی و تبانی جهت ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی کشور»، «ساخت اقلام انفجاری از نوع کوکتل مولوتوف برای مقاصد ضد امنیتی و سنگ پرانی به سوی عوامل انتظامی»، سعید شیرازی فرزند علیرضا به «افساد فی الارض از طریق تحریک و تشویق گسترده مردم به ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور و اخلال در نظم» متهم شدند.

طبق قوانین جزایی در جمهوری اسلامی، اتهام محاربه از قبیل اتهاماتی است که می‌تواند منجر به صدور احکام سنگین و یا اعدام شود. دستگاه قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی، در دهه‌های گذشته نیز پرونده‌های مشابهی را تهیه و به دادگاه ارجاع داده است.

با این وجود در تمام این سال‌ها، روند تحقیقات، شرایط نگهداری بازداشت‌شدگان، عدم دسترسی مستمر متهمان به وکیل منتخب خود، عدم بررسی «ادعاهای» اعمال شکنجه، و تکرار اخذ اعترافات اجباری و استفاده از آن در صدور احکام قضایی، تحقق دادرسی عادلانه در پرونده‌های این‌چنینی را بشدت زیر سوال برده است.

در روزها و هفته‌های گذشته، دستگاه قضایی از صدور کیفرخواست در ۲۵ پرونده در کرمان، ۸۹ پرونده در استان سمنان، ۱۱۹ پرونده در استان زنجان، ۱۰۵ پرونده در استان خوزستان، ۵۵ پرونده در استان قزوین، ۱۱۰ پرونده در استان کردستان، ۳۱۵ پرونده در استان تهران و ۲۰۱ پرونده در استان البرز «در ارتباط با اعتراضات اخیر» خبر داده است.

در جریان اعتراضات سراسری که در پی مرگ مهسا امینی در بازداشتگاه «گشت ارشاد» آغاز شد، به گفته نهادهای حقوق بشری، دستکم ۲۸۳ نفر، از جمله ۴۴ کودک کشته و بیش از ۱۴ هزار نفر بازداشت شده‌اند.