معترضان خواهان تغییر نظام، حکومت در فکر «اصلاح» برخی قوانین

گسترش شعار نویسی و دیوار نویسی اعتراضی در شهرهای ایران

در حالی که معترضان در شهرهای مختلف ایران، با شعارهای خود خواهان تغییر نظام جمهوری اسلامی و برهم‌زدن ساختار سیاسی حاکم بر ایران هستند، برخی از مقامات جمهوری اسلامی در حال گفتگو برای «اصلاح گشت امنیت اخلاقی» هستند.

در آخرین تحول در این زمینه، انسیه خزعلی، معاون امور زنان دولت ابراهیم رئیسی، از برگزاری جلساتی بین نمایندگان مجلس، دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد.

به گفته او «تاکنون چندین جلسه در این رابطه برگزار شده است و مذاکراتی در حال انجام است.» این درحالی است که معترضان در خیابان‌های ایران، که در پنج هفته گذشته با سرکوب شدید نیروهای امنیتی و نظامی صدها کشته و زخمی و هزاران بازداشتی را شاهد بودند، دیگر به اصلاح و یا حتی حذف «گشت ارشاد» فکر نمی‌کنند و مطالباتی فراتر را دنبال می‌کنند.

دور جدید اعتراضات ایران از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است. در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تاکنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه،‌ روحت شاد» داده شده است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.

کشته شدن مهسا امینی، خیزش سراسری را در پی‌داشت که مرزها را نیز درنوردید و دنیا را تحت تاثیر خود قرار داد. دیروز، شنبه ۳۰ مهر، شهرهای مختلف دنیا، از جمله برلین در آلمان، تورنتو در کانادا، واشنگتن و لس‌آنجلس در آمریکا، جاکارتا در اندونزی، سیدنی و چند شهر دیگر در استرالیا، شاهد حضور ده‌ها هزاری‌نفری ایرانیانی بود که برای پشتیبانی از اعتراضات ایران به خیابان آمده بودند. این درحالی است که خیابان‌ها، دانشگاه‌ها و مدارس سراسر ایران هر روز شاهد بروز تجمعات اعتراضی هستند.