سیل در افغانستان؛ ده‌ها قربانی و تخریب صدها منزل مسکونی در آستانه سیلابی دیگر  

زنی در برابر خرابه‌های منزلش در منطقه کوشی در استان لوگار، افغانستان

همان‌گونه که پیش‌بینی‌های هواشناسی اعلام کرده بودند،‌ بارش شدید باران و جاری شدن سیلاب در مناطق وسیعی از افغانستان به کشته‌شدن ده‌ها نفر از شهروندان این کشور و تخریب منازل صدها تن دیگر انجامید.

به گزارش رسانه‌های افغانستان، مسئولان محلی طالبان در استان «نورستان» گفته‌اند که سیلاب در این منطقه جان «۱۵ نفر» را گرفته و« ۲۰ زخمی» برجای گذاشته است.

تارنمای «اطلاعات روز» به نقل از سیف‌الدین لتون، سخنگوی فرماندار طالبان در استان نورستان، گفته است که از روز گذشته شنبه ۲۹ مردادماه تاکنون، شهر «کامدیش» و برخی از شهرهای دیگر این استان‌های شرقی از جمله «ننگرهار» و «لغمان» شاهد «سیلاب شدید» بوده‌اند.

برخی منابع دیگر محلی، میزان تلفات در منطقه «نورستان» را بیشتر و شامل «۲۰ کشته و ۴۵ نفر زخمی» اعلام کرده‌اند.

به گزارش تارنمای «جمهور» افغانستان نیز مسئولان محلی در استان لوگر نیز می‌گویند که وقوع سیلاب شدید در این منطقه، ده‌ها خانه را ویران کرده است.

عمر منصور، سخنگوی فرماندار لوگر، طی پیامی به رسانه‌ها، گفته است که بر اساس آمار اولیه، «۱۰ نفر» در این سیلاب جان خود را از دست داده‌اند. منابع مردمی در منطقه «خوشی» نیز گفته‌اند که «صدها خانواده» در این استان گرفتار و در محاصره سیلاب مانده‌اند.

اما «یک منبع محلی» به روزنامه «اطلاعات روز» این کشور گفته است که در پی جاری شدن سیلاب در لوگر، دست‌کم «۲۰ نفر» از جمله زنان و کودکان جان باخته‌اند و تعدادی هم «مفقود» شده‌اند.

همزمان «هواشناسی افغانستان» که زیر نظر گروه اسلامگرای طالبان فعالیت می‌کند، برای فردا دوشنبه سی و یکم مردادماه به دلیل احتمال «بارش شدید باران همراه با سیلاب آنی» بین «۱۵ تا ۴۵ ملی‌متر» در ۲۲ استان این کشور «هشدار» داده است.

بر اساس این اطلاعیه، روزهای دوشنبه و سه‌شنبه جاری احتمال «بارندگیِ نسبتا شدید همراه با سیلاب» در کابل، پایتخت و استان‌های بدخشان، تخار، نورستان، کنر، لغمان، ننگرهار، کاپیسا، پنجشیر، بغلان، پروان، بامیان، میدان وردک، لوگر، پکتیا، خوست، پکتیکا، غزنی، زابل، ارزگان، دایکندی و قندهار وجود دارد.

به گفته مسئولان محلی استان میدان وردک هم در یک شبانه روز گذشته، شهرهای سید آباد، جلگه، نرخ، جلریز و چک، شاهد سیلاب‌های ویرانگری بوده‌اند و حداقل «۶۰ خانه مسکونی» در این نقاط تخریب شده است.

افغانستان یک سال پس از سلطه طالبان بر این کشور،‌ با ابرچالش‌های فراوانی از جمله در زمینه ارائه خدمات اولیه به شهروندان و یا فعالیت‌های امدادی هنگام بروز حوادث غیر مترقبه‌ای همچون سیل و زلزله روبه‌رو است.