نازنین زاغری رتکلیف و انوشه آشوری به خاک بریتانیا وارد شدند

لحظه خروج نازنین زاغری رتکلیف و انوشه آشوری از هواپیما در بدو ورود به خاک بریتانیا (آسوشیتدپرس)

نازنین زاغری رتکلیف و انوشه آشوری، دو زندانی ایرانی‌بریتانیایی، در نخسین ساعات پنجشنبه ۱۷ مارس، وارد خاک بریتانیا شدند.

هواپیمای حامل این دو نفر حوالی ساعت یک و ده دقیقه بامداد پنچشنبه به وقت گرینویچ و بعد از طی پروازی حدودا هفت ساعته از عمان، در فرودگاه برایز نورتون واقع در ۱۲۰ کیلومتری شمال‌غربی لندن، به زمین نشست.

«خوشبختی در یک قاب تصویر»، عنوان اولین نخستین عکسی است که الیکا آشوری، دختر انوشه آشوری از حضور پدرش در کنار خانواده به همراه نازنین زاغری رتکلیف، دخترش و همسرش، در توئیتر منتشر کرده است.

«یک دختر کوچولو در کنار پدر و مادرش باهم» عنوان نخستین عکس‌توئیتی است که ربکا رتکلیف (جونز) بعد از آزادی مادرش، نازنین زاغری منتشر کرده‌است. این نخستین عکس دسته‌جمعی این خانواده بعد از حدود شش سال است. ربکا که اخیرا نقشی بارز در کارزارهای مربوط به آزادی مادرش ایفا می‌کرد، در این توئیت از جانب خانواده، از همه کسانی که او را در رسیدن به مادرش یاری کرده‌اند، از صمیم قلب تشکر کرد.

لیز تراس وزیر امورخارجه بریتانیا با انتشار توئيتی ورود این دو نفر به خاک بریتانیا و خانه را خوش‌آمد گفت و از این‌که آنها به خانواده‌ها و عزیزانشان می‌پیوندند، اظهار خشنودی کرد.

وزیر خارجه بریتانیا که شخصا برای استقبال از آنها به فرودگاه رفته بود، در توئیت بعدی خود ضمن اظهار شادی از دیدار با نازنین و انوشه، به روحیه بالای آنها در دیدار با خانواده و بازگشت به خانه، اشاره کرد.

کارزار مجازی نازنین را آزاد کنید نیز با انتشار عکس دسته جمعی خانواده رتکلیف، از همه افراد، کارزارها و اقدامات دیپلماتیکی که منجر به این آزادی شد، قدردانی کرد و با استفاده از هشتگ نازنین آزاد شد، از به نتیجه رسیدن این کارزار خبر داد.

ویدئوی دیدار خانواده‌ها بعد از سال‌ها دوری، یکی از ویدئوهایی است که به طورمتناوب در فضای مجازی بازنشر و دیده می‌شود.

تیم‌های خبری متعددی در محل حضور دارند تا ورود نازنین و انوشه را پس از آزادی و بازگشت به خانه ثبت کنند.

لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا، پیشتر در توییتی خبرداده بود که نازنین زاغری-راتکلیف و انوشه آشوری امروز به بریتانیا باز خواهند گشت.

آزادی نازنین زاغری رتکلیف و انوشه آشوری به دنبال سفر یک هیات‌ مذاکره کننده بریتانیایی و همزمان با پیشرفت مذاکرات یک اختلاف حساب قدیمی میان تهران و لندن، رخ داده است.

وزیر خارجه بریتانیا تایید کرده است که بریتانیا بدهی حدودا ۵۳۰ میلیون دلاری خود بابت پیش‌پرداخت خرید تانک های چیفتن را که پس از انقلاب ۵۷ در ایران فسخ شده بود، را با این کشور تسویه کرده است.

تراس می‌گوید که این مبلغ به صورت اعتبار و تنها برای خرید اقلام بشردوستانه کاربرد دارد. او تایید کرده‌است که این بدهی در راستای قوانین بین‌المللی و با ملاحظه تحریمها، پرداخت شده‌است.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران نیز با تایید وصول این مبلغ، مجددا تاکید کرده است که هیچ ارتباطی میان بازپرداخت این مبلغ «و آزادی افرادی که به جرم جاسوسی بازداشت شدند وجود ندارد.»