سازمان حقوق بشر ایران می‌گوید یک کودک-مجرم از اعدام نجات پیدا کرد

علی ارژنگی کودک- مجرم زندانی در ایران

سازمان حقوق بشر ایران می‌گوید علی ارژنگی، کودک-مجرم زندانی در زندان مرکزی اردبیل که گفته می‌شود در ۱۷ سالگی به ارتکاب «قتل عمد» متهم و در صف اعدام قرار گرفته بود با اخذ رضایت از شکات پرونده در ازای پرداخت دیه، از اعدام نجات پیدا کرد.

به گفته سازمان حقوق بشر ایران، این کودک مجرم زندانی که شاکیان پرونده تا آخر تیرماه سال جاری به خانواده او فرصت داده بودند تا مبلغ مورد نظر شکات را تهیه و رضایت آنها را جلب کنند، توانست با کمک نهادها و افراد خیر مبلغ درخواستی را فراهم و روز چهارشنبه ۹ تیرماه با اخذ رضایت شکات پرونده از خطر قریب الوقوع اعدام نجات پیدا کند.

بنا بر اطلاعات موجود، علی ارژنگی فردقوجه بیگلو، که از چهار سال پیش بازداشت و در صف اعدام قرار گرفته بود پیشتر توسط پزشکی قانونی رشد عقلی او تایید و حکم اعدام وی از سوی شعبه ۳ دادگاه کیفری یک، ویژه اطفال و نوجوانان صادر و در دیوان عالی به تایید رسیده بود.

پیشتر سازمان حقوق بشر ایران به نقل از یک منبع مطلع اعلام کرده بود که علی ارژنگی روز شنبه ۲۲ خرداد ماه با بریدن بخشی از گردن و رگ‌های خود، تلاش کرد تا پیش از اجرای حکم به زندگی خود خاتمه دهد.

همچنین ببینید: اقدام به خودکشی یک کودک-مجرم محکوم به اعدام در ایران

پیش از این نیز صدای آمریکا به نقل از بنیاد عبدالرحمن برومند خبر از آزادی کودک مجرم دیگری به نام صالح شریعتی را داده بود که به اتهام قتل در سن ۱۶ سالگی، از طریق «قَسامه» به اعدام محکوم و پس از دست‌کم یک دهه حبس،‌ در پی صدور حکم دیوان عالی مبنی بر تبرئه او از زندان عادل‌آباد شیراز آزاد شد.

همچنین ببینید: جوانی که در ۱۶ سالگی با «قسامه» به اعدام محکوم شده بود، پس از ۱۰ سال از اتهام قتل تبرئه شد

صدای آمریکا در گزارش‌های متعددی و به نقل نهاد حقوق بشری و سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده بود که حداقل ۹۰ کودک-مجرم در ایران در معرض خطر اعدام قرار گرفته‌اند و سازمان عفو بین الملل، بارها از مقام‌های ایرانی خواسته است که با اصلاح ماده ۹۱ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲، مجازات اعدام را برای جرایمی که توسط افراد زیر ۱۸ سال انجام شده، به طور کامل لغو کنند.

ایران یکی از آخرین کشورهای جهان است که با نقض تعهدات خود طبق میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و کنوانسیون حقوق کودک، همچنان مجازات اعدام را برای جرایم انجام شده توسط افراد زیر ۱۸ سال به کار می‌برد.