قطعنامه شورای امنیت درباره آزمایش موشکی کره شمالی: هشدار به پیونگ یانگ

نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد رفتار کره شمالی و حامیانش را غیر قابل قبول خواند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آرا آزمایش موشکی بالیستیک کره شمالی را محکوم کرد.

در قطعنامه دوشنبه شب، این شورا اقدام کره شمالی در نادیده گرفتن شش قطعنامه شورا دایر بر ممنوعیت آزمایش موشکی این کشور محکوم شده است.

کره شمالی روز یکشنبه و همزمان با دیدار نخست وزیر ژاپن با پرزیدنت ترامپ دست به آزمایش موشکی بالیستیک زد که توان حمل کلاهک اتمی را دارد.

شورای امنیت در مورد اتخاذ اقدامهای گسترده تر علیه کره شمالی به این کشور هشدار داد.

نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد رفتار کره شمالی و حامیانش را غیر قابل قبول خواند.

این اولین بار از آغاز دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بود که کره شمالی اقدام به آزمایش موشکی جدیدی کرده که به ادعای پیونگ یانگ ، آخرین مرحله در آزمایش برای ساخت موشک های قاره پیماست.

تلویزیون دولتی کره شمالی پرتاب آزمایشی خود را موفقیت آمیز خواند. پیونگ یانگ اعلام کرد، این موشک پس از طی ۵۰۰ کیلومتر در دریای ژاپن به آب افتاد.

وزارت وحدت کره جنوبی این آزمایش را تهدیدی جدی علیه امنیت شبه جزیره کره توصیف کرده است.

استیون میلر ، مشاور ارشد پرزیدنت ترامپ در امور سیاست گذاری، روز یکشنبه پس از کنفرانس خبری مشترک آقای ترامپ و شینزو آبه نخست وزیر ژاپن گفت رهبران دو کشور در پیامی قاطع، کره شمالی را برای این آزمایش موشکی محکوم کردند:

پرزیدنت ترامپ گفت: «من فقط می خواهم همه بدانند و کاملاً درک کنند که ایالات متحده آمریکا صد درصد پشت سر متحد بزرگ خود ، ژاپن ، ایستاده است.»

پرزیدنت ترامپ و جیم متیس وزیر دفاع او بر ادامه پشتیبانی از متحدان آمریکا در آسیا در مقابل تحریکات کره شمالی تاکید کرده اند.

آقای متیس در اولین سفر خارجی خود به آسیا رفت اما ، برخی از تحلیلگران می گویند، عدم اشاره پرزیدنت ترامپ به کره جنوبی در پیامش، به این نگرانی در سئول دامن زده است که شاید پرزیدنت ترامپ در شرایطی که تنش با پیونگ یانگ بالا گرفته است ، ژاپن را در اولویت سیاست حمایتی واشنگتن قرار داده است.

با این حال، برای بسیاری از جمله رهبران دمکرات ، پیام پرزیدنت ترامپ اطمینان بخش است.

چاک شومر رهبر دمکرات ها در سنا ، اقدام پیونگ یانگ را آزمونی برای رئیس جمهوری جدید آمریکا توصیف کرد و گفت از پیام پرزیدنت ترامپ در همبستگی با ژاپن استقبال می کند.

آقای شومر در عین حال گفت، گام های بیشتری می تواند در این راستا برداشته شود.

ده روز پیش وزیر دفاع دولت دونالد ترامپ در سفر به شرق آسیا به کره شمالی هشدار داده بود که اگر تصمیم به استفاده از سلاح هسته‌ای بگیرد، آنگاه با یک واکنش «محکم و مؤثر» روبرو خواهد شد.

واشنگتن و سئول، به زودی سامانه دفاع موشکی تاد را مستقر خواهند کرد. اقدامی که با مخالفت چین روبروست. چین در عین حال ، از تحریم ها علیه کره شمالی حمایت کرده است.

وزارت خارجه چین آزمایش موشکی دیروز پیونگ یانگ را نقض قطعنامه های سازمان ملل خوانده است.