فشار کنگره بر اوباما برای کمک تسلیحاتی به اوکراین

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

در حالی که رهبران جهان تلاش می کنند راه حل دیپلماتیکی برای پایان دادن به بحران اوکراین بیابند، شمار رو به افزایشی از قانونگذاران آمریکایی از باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا می خواهند کمک نظامی بیشتری در اختیار نیروهای دولت اوکراین قرار دهد.

اما باراک اوباما هنوز در مورد حمایت از دولت اوکراین در مقابله با جدایی طلبان طرفدار روسیه، با دادن تسلیحات مرگبار به ارتش این کشور تصمیم قطعی نگرفته است.

با افزایش خشونت ها در شرق اوکراین قانونگذاران دو حزب جمهوریخواه و دموکرات، رئیس جمهوری را تحت فشار قرار داده اند که با دادن تسلیحات به نیروهای اوکراین از دولت کیف حمایت کند. بسیاری از آنان بحران اوکراین را ناشی از تجاوز روسیه می دانند.

سناتور جمهوریخواه لیندزی گراهام می گوید «این جنگ بین یک دموکراسی در حال تکوین و یک دیکتاتوری است، و ما باید در مقابله با آن جبهه بگیریم.»

رئیس جمهوری اوکراین سپتامبر گذشته در سخنانی در کنگره آمریکا گفت ارتش کوچک او توان مقابله با جدایی طلبان مجهز به تانک و توپخانه روسی را ندارد و از ایالات متحده درخواست تجهیزات نظامی کرد.

پترو پوروشنکو در ادامه افزود «پتو و دوربین های دید شب مهم هستند، اما نمی توان جنگ را با پتو برد. حتی نمی توان با پتو صلح برقرار کرد.»

کنگره در پاسخ به درخواست رئیس جمهوری اوکراین یک بودجه سه ساله ۳۵۰ میلیون دلاری برای ارسال تسلیحات دفاعی به اوکراین تعیین کرد.

برخی تحلیلگران می گویند ارسال تسلیحات به اوکراین، هزینه جنگ برای ولادیمیر پوتین را بالاتر می برد و می تواند منجر به آتش بس شود.

فرانسیس برول از شورای آتلانتیک می گوید «هدف بالا بردن هزینه جنگ برای ارتش روسیه و پرسنل آن است که در اوکراین می جنگند.»

با این حال، تحلیلگرانی نیز هستند که معتقدند دادن تسلیحات مرگبار به اوکراین می تواند موجب تحریک پوتین و تشدید بحران اوکراین شود. آنها می گویند ارسال اسلحه به اوکراین موجب شکاف بیشتری بین آمریکا و متحدان اروپایی آن، که مخالف ارسال تسلیحات به اوکراین هستند، می شود.

رئیس جمهوری ایالات متحده و صدراعظم آلمان، روز دوشنبه در کاخ سفید تاکید کردند که آمریکا و اروپا متعهد به دفاع از تمامیت ارضی اوکراین و جلوگیری از تغییر مرزها در اروپا هستند.