نخستين دور گفتگوهای جناحهای رقیب در یمن با میانجیگری سازمان ملل متحد، برای پایان دادن به بحران سیاسی جاری در آن کشور، روز دوشنبه بدون نتیجه پایان یافت.
دو تن از شرکت کنندگان در این مذاکرات گفتند که به دلیل تهدید حوثیها مجبور به ترک جلسه شدهاند.
جمال بن عمر فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن که با هدف تسهیل گفتگوها بین احزاب و گروههای سیاسی به صنعا رفته است، گفت «پس از مذاکره با احزاب سیاسی، و بعد از تماس مستقیم با عبدالمالک الحوثی، رهبر حوثیها، همه در مورد آغاز گفتگوها به منظور حل بحران سیاسی فعلی توافق کردند. این تحول مثبتی است و این گفتگوها فردا نیز ادامه خواهد یافت.»
شیعیان حوثی، که یک سوم جمعیت یمن را تشکیل میدهند و رهبر آنها عبدالمالک الحوثی است، دست کم بر پایتخت یمن مسلط شدهاند و طبعا هر مذاکرهای باید با توافق عبدالمالک الحوثی انجام میشد.
اما در میانه مذاکرات، دو تن از شرکت کنندگان با عصبانیت و اعتراض به رفتار حوثیها، جلسه را ترک کردند.
یکی از اين دو تن در توضیح برای این اقدام صورت گرفته، گفت «از جلسه بیرون آمدیم، زیرا هیچ تعهدی برای رسیدگی به اعتراضهای ما وجود ندارد. آنچه حوثیها انجام دادهاند یک انقلاب تحمیلی است و این جلسه هم صرفا پوششی برای آن است.»
او که آشکارا تلاش میکرد بر اعصاب خود مسلط شود، افزود «حوثیها میخواهند حرفها و تمایلاتشان را به دیگران دیکته کنند، اما ما زیر بار حرف زور نمیرویم.»
بحران سیاسی اخیر یمن که از نشانههای اقتصادی آن، کمبود شدید سوخت در پایتخت است، از تقریبا دو هفته پیش يعنی از هنگامی آغاز شد که حوثیها با تصرف کاخ ریاست جمهوری، عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری وقت یمن را، وادار به کنارهگیری و خالد بالحاج، نخست وزیر آن کشور، را نیز در حبس خانگی قرار دادند.