به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، سازمان جاسوسی اسرائیل، موساد، با تصویب تحریمهای جدید علیه ایران در کنگره آمریکا مخالفت کرده و گفته است چنین مصوبه ای باعث شکست مذاکرات هستهای جاری با ایران خواهد شد.
بر اساس این گزارش، جان کری وزیر خارجه ایالات متحده به نقل از یک مقام اطلاعاتی اسرائیل گفته است طرح تحریمهای جدید علیه ایران، مثل آن است که در روند مذاکرات هستهای با ایران، یک نارنجک پرتاب شود.
ارزیابی موساد در حالی گزارش میشود که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و جمهوریخواهان در کنگره آمریکا خواستار افزایش تحریمها علیه ایران هستند.
این ارزیابی موساد یک روز پس از آن عنوان میشود که خبر دعوت از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل برای سخنرانی در روز ۲۲ بهمن ماه در نشست مشترک کنگره توسط جان بینر رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا منتشر شد. آقای نتانیاهو و جمهوریخواهان آمریکا به مذاکرات جاری هستهای با ایران به دیده تردید نگاه میکنند و خواستار تشدید تحریمها علیه تهران هستند.
اقدامی که به گفته باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده دیپلماسی را با شکست مواجه خواهد کرد و تهدید کرده است در صورت تصویب هر تحریم جدید علیه ایران توسط نمایندگان کنگره، آن را وتو خواهد کرد.
دفتر نخست وزیری اسرائیل ضمن تایید خبر دعوت از نتانیاهو به آمریکا، اعلام کرد وی سه هفته پس از تاریخ اعلام شده و در اسفند ماه به واشنگتن سفر خواهد کرد. کاخ سفید نیز در اطلاعیهای گفت بنابر یک سنت قدیمی، رئیس جمهوری مقامهای ارشد کشورهایی که در آنها انتخابات بزودی برگزار خواهد شد، دیدار نخواهد کرد.
پال پیلار تحلیلگر پیشین مسائل خاورمیانه در سازمان اطلاعاتی آمریکا (سیا) در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا در این زمینه گفت «شکی نیست که اختلافاتی بین دولت نتانیاهو و برخی از مدیران سرویس های امنیتی اسرائیل وجود داشته است.»
به گفته او «برخی از این مدیران علنا از ایده توسل به نیروی نظامی علیه تاسیسات هسته ای ایران انتقاد کرده اند و این انتقادها در گذشته رسانه ای هم شده اند. بر اساس آنچه که گزارش ها می گویند، اظهارات اخیر رئیس موساد الزاما ً مخالفت با نتانیاهو محسوب نمی شوند.»
آقای پیلار، در باره این گفته رئیس موساد که تصویب تحریم جدید مانند انداختن نارنجک در مذاکرات است، گفت من فکر می کنم این تعبیر صحیحی است و فکر می کنم که آقای نتانیاهو هم به صحت آن ایمان دارد، حال بستگی دارد تا کجا حاضر باشد اذعان کند که این هدف واقعی وضع تحریمهای جدید است.»
به عقیده این تحلیلگر امور خاورمیانه، اگر این مذاکرات شکست بخورند، تبعات سیاسی آن در تهران و در واشنگتن به حدی خواهد بود که ما در آینده قابل پیش بینی شاهد احیای مذاکرات بر هیچ مبنایی نخواهیم بود.