از نیویورک تا شیکاگو، دالاس، بوستون و مینیاپولیس، چندین شهر بزرگ آمریکا پنجشنبه شب برای دومین بار صحنه تظاهرات در اعتراض به خشونت پلیس علیه سیاهان بود. اعتراضات مردمی پس از آن که هیأت منصفه عالی نیویورک پلیس سفیدپوست را در مرگ اریک گارنر – سیاهپوست غیرمسلح – مقصر نشناخت، شدت گرفت.
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا هم روز پنجشنبه تصدیق کرد که مورد اریک گارنر تأکیدی است بر استفاده بیش از حد پلیس از زور در برخورد با رنگینپوستان در بسیاری از شهرهای این کشور:
« عده زیادی از مردم آمریکا وقتی ایدهآلهای مورد اعتقاد ملت را با اجرای هر روزه قانون مقایسه میکنند، بیعدالتی عمیقی احساس میکنند.
اریک گارنر، دستفروش نیویورکی که به تنگی نفس دچار بود، هنگامی که افسر پلیس او را روی زمین انداخت و گلویش را فشرد، به سختی گفت «نفسم در نمیآید، نمیتوانم نفس بکشم.» ولی پلیس بیاعتنا به حرف او، گلویش را بیشتر فشرد، و اریک بر اثر خفگی جان باخت. او ۴۳ ساله و پدر ۶ فرزند بود.
مونیکا ملتون، فارغالتحصیل دانشگاه، یکی از کسانی بود که در تظاهرات شرکت کرد – تظاهراتی که هرچند صلحآمیز بود، خیابانهای اصلی نیویورک را بندآورد:
«برخورد با مایکل براون، اریک گارنر و خیلیهای دیگر به یک روند آزارنده و اسفبار تبدیل شده. من آمدم تا حمایتم را نشان بدهم و بگویم که این وضع قابل تحمل نیست.
دستور بازآموزی مأموران پلیس
بیل دی بلازیو، شهردار نیویورک در پی رویداد اخیر گفت نیروهای پلیس شهر برای استفاده کمتر از زور در برخورد با افراد مظنون، و بازگرداندن اعتماد مردم نیویورک به رفتار بدون تبعیض پلیس، یک دوره سه روزه بازآموزی میبینند:
«مردم باید بدانند که پلیس در انجام وظیفه اساسی و حیاتیاش با با تمام وجود از آسیب بیمورد و غیرضروری – و، خدای نکرده مرگی که میشود جلویش را گرفت – پرهیز میکند. باید مردم این را بفهمند و احساس کنند.»
رویداد کلیولند
در کلیولند، مرکز ایالت اوهایو، پلیس در ماه نوامبر به تمیر رایس، پسر ۱۲ سالهای که یک تفنگ اسباببازی در دست داشت، به ظن واقعی بودن تفنگ شلیک کرد و او را کشت. اریک هولدر، دادستان کل آمریکا گفته وزارت دادگستری پروندههای دو سال اداره پلیس اوهایو را بررسی کرده و به این نتیجه رسیده که الگوی پلیس، استفاده بیش از حد از زور در آن ایالت بوده، و تصمیم گرفته است که اداره پلیس اوهایو از این پس، زیر نظر پلیس فدرال انجام وظیفه کند.
یکی از تظاهرکنندگان در شهر واشنگتن، نیکول داشیل بود که زاده و بزرگ شده کلیولند است:
«اثرات خشونت افراطی پلیس بالاخره به زادگاه من هم رسید، و من فقط میخواستم به دنیا نشان بدهم که خیلی از آمریکاییها از این مسأله ناراحت هستند و میخواهند وضع را عوض کنند.»
رهبران حقوق مدنی، از جمله ال شارپتون اعلام کردهاند که روز ۱۳ دسامبر، ۲۲ آذر، در واشنگتن تظاهرات ملی برگزار میکنند.