در مطلبی که سایت شبکه تلویزیونی سی ان ان منتشر کرده چند نکته مهم درباره ویروس زیکا و شیوه های انتقال آن ذکر شده که برای زوج ها اهمیت زیادی خواهد داشت.
در این مطلب ذکر شده که با وجود استفاده از اسپری های ضد پشه و پوشیدن لباس آستین بلند، هنوز نمی توان مطمئن بود که ویروس زیکا به ما منتقل نشده است، بویژه هنگام سفر به مناطقی که ویروس زیکا در آنها فعال بوده و انتقال آن رایج است؛ چرا که نیش پشه ای که زیکا را منتقل می کند، توسط انسان قابل احساس نیست.
از افرادی که به ویروس زیکا مبتلا هستند، تنها ۲۰ درصد علائم فعالیت این ویروس در بدن را نشان می دهند و در ۸۰ درصد موارد، علایم این بیماری خود را نشان نمی دهند. در نتیجه نمی توان اطمینان کامل داشت که این ویروس هنگام رابطه جنسی به ما منتقل نشده است.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری، مؤسسه ای در آمریکا تحت نظر وزارت بهداشت آن کشور، اخیرا از اولین مورد انتقال این ویروس از طریق سکس خبر داد که در آن فرد حامل ویروس حتی از حضور آن در بدنش اطلاع نداشت و در نتیجه ناآگاهانه آن را به زوج خود منتقل کرد.
دوران حاملگی خطرناک ترین دوره برای ابتلا به ویروس زیکا است چراکه این ویروس منجر به اختلالات عصبی در رشد نوزاد در رحم شده و سلول های مغزی در حال رشد را نابود می کند، بیماریی که میکروسفالی نام گرفته است.
اما خطرات این ویروس به دوران حاملگی خلاصه نمی شود. هر فردی که ویروس زیکا به او منتقل شده، خطر شیوع این بیماری را با خود به همه جا می برد، واقعه ای که اخیر در ایالت فلوریدای آمریکا رخ داد.