لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۳۵

استقبال شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران در عراق از حمله حوثی‌ها به ابوظبی؛ نخست وزیر اسرائيل: کنار امارات می‌ایستیم


عکس ماهواره‌ای از فرودگاه بین المللی ابوظبی
عکس ماهواره‌ای از فرودگاه بین المللی ابوظبی

گروه‌های شبه نظامی مورد حمایت ایران در عراق از حمله روز دوشنبه حوثی‌های یمن به امارات استقبال کردند.

ابوعلی عسکری، از مقامات امنیتی کتائب حزب اللە عراق، در بیانیەای اعلام کرد کە حملات حوثی‌ها تاج و تخت «جنایت» در امارات را بە لرزە درآورد.

قیس خزعلی، دبیرکل گروه عصائب اهل حق، ضمن تبریک بە حوثی‌های یمن، بە عادی سازی روابط امارات و اسرائیل هم اشارە و امارات را بە مداخلە در امور عراق متهم کرد.

قیس خزعلی حملە پهپادی و موشکی حوثی‌ها بە امارات را یک «پیشرفت شگرف» خواند.

در همین حال، نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، در بیانیه‌ای حمله «حوثی‌های مورد حمایت ایران» به ابوظبی را «تروریستی» خواند و آن را محکوم کرد. او گفت: «اسرائيل کنار امارات می‌ایستد. من کنار محمد بن زائد می‌ایستم. جهان باید مقابل ترور بایستد.»

یحیی سریع، سخنگوی نظامی حوثی‌های یمن، شب گذشتە اعلام کرد کە در حملە بە فرودگاە ابوظبی از موشک‌های بالستیک «قدس ٢» استفادە شدە است.

بە گفتە او فرودگاە دبی هم با موشک‌های «ذوالفقار» هدف قرار گرفت و چند پهپاد نیز در حملە بە مناطق حساس شرکت داشتە‌اند.

سخنگوی نظامی حوثی‌های یمن حملە روز گذشتە را «عملیات طوفان یمن» نامید و اعلام کرد کە این حملە در واکنش آنچه او تجاوزهای آمریکا، عربستان و امارات خواند، صورت گرفتە است.

ظهر روز دوشنبە، فرودگاە بین المللی ابوظبی هدف حملە موشکی و پهپادی حوثی ها قرار گرفت. در این حملە سە تن کشتە و شش تن مجروح شدند.

وزارت خارجه آمریکا شامگاه دوشنبه با صدور بیانیه‌‌ای اعلام کرد ایالات متحده حملات تروریستی حوثی‌ها به ابوظبی را به شدت محکوم می‌کند و در کنار شرکای اماراتی خود ثابت قدم می‌ایستد. اتحادیە اروپا نیز این حملە را محکوم کرد. همچنین بیشتر کشورهای منطقە، بە جز ایران و سوریە، این حملە را محکوم کردند.

در همین حال، روزنامه بریتانیایی گاردین به نقل از محافلی در دولت عراق با اشاره به میزبانی عراق برای گفت‌و‌گوهای عربستان و ایران نوشته است که مشخص نیست حمله حوثی‌های مورد حمایت ایران به امارات چرا در این شرایط صورت گرفته است.

به نوشته گاردین، یک شخص آگاه به مسائل داخلی دولت عراق، رفتار ایران را به حکایت «عقرب و قورباغه» تشبیه کرده و پرسیده است که آنها «چرا اکنون چنین می‌کنند؟»

ماجرای عقرب و قورباغه در ادبیات داستانی اشاره به افرادی است که طبیعت آنها ضربه زدن به دیگران است، حتی اگر به زیان خودشان باشد. معادل فارسی آن مثلی معروف است که می‌گوید: «نیش عقرب نه از ره کین است اقتضای طبیعتش این است.»

XS
SM
MD
LG