احمد عوض بن مبارک، وزیر امور خارجه دولت در تبعید یمن، روز یکشنبه هشدار داد که تصرف شهر مارب به دست شورشیان فاجعهای در مقیاس «فروریختن سد باستانی آن شهر که یک پادشاهی کامل را نابود کرد» خواهد بود.
به گزارش آسوشیتدپرس، نیروهای حامی دولت تبعیدی یمن و عربستان سعودی اخیراً از شهر بندری مهم حدیده نیز عقبنشینی کردهاند و به حوثیها امکان دادهاند تا در آن جا هم را بار دیگر مواضعی را تصرف کنند.
مبارک هشدار داد: «بدون تغییر واقعیتهای موجود، حوثیها به هیچ وجه پای میز مذاکره نمیآیند.»
نتیجه نبرد برای مارب، احتمالا هر گونه طرح کلی برای حل و فصل سیاسی دومین جنگ داخلی یمن از دهه ۱۹۹۰ را تعیین میکند. اگر حوثیها آن شهر را تصرف کنند، میتوانند از این امتیاز در مذاکرات استفاده کنند و یا حتی پیشروی به سمت جنوب را ادامه دهند.
اما اگر مارب توسط دولت یمن، که توسط جامعه بینالمللی به رسمیت شناختهشده، کنترل شود، این شاید سبب شود که دولت بتواند تنها سنگر باقیمانده خود را حفظ کند؛ زیرا تجزیهطلبان نیز حاکمیت دولت را در مناطق دیگر به چالش میکشند.
تصرف مارب، یا قطع راههای دسترسی به آن، یک دستاورد بزرگ برای حوثیها خواهد بود. این منطقه دارای میدانهای نفت و گاز است که شرکتهای بینالمللی، از جمله اکسانموبیل و توتال، در آنها منافعی دارند. کارخانهای کپسول گاز آن جا گاز مورد نیاز برای پخت و پز ۲۹میلیون نفر را تولید میکند. نیروگاه مارب نیز زمانی ۴۰ درصد برق یمن را تامین می کرد.
وزیر خارجه یمن که در «دیالوگ منامه» در بحرین صحبت میکرد گفت «امروز مارب دیوار غیرقابل نفوذ یمن است.» اما اگر «پروژه ایران» در یمن پیروز شود، دور جدیدی از خشونتها در منطقه آغاز خواهد شد.