مادر فروغ سمیعنیا، فعال حقوق زنان که در گیلان بازداشت شده، میگوید با وجود تأمین وثیقه، او هنوز آزاد نشده و در مراجعه به نهاد قضایی به آنها گفتهاند «ما یک هفته دیگر با او کار داریم.»
کبری احمدیزاده، مادر فروغ سمیعنیا، سهشنبه ۲۸ شهریور به «شبکه شرق» گفت: «به ما گفته بودند که وثیقه مورد نیاز را تامین کنید تا فروغ سمیع نیا آزاد شود ولی دیروز که مراجعه کردیم برای آزادی، گفتند فعلا آزاد نمیشود و ما یک هفته دیگر با او کار داریم.»
او با تأکید بر این که «نگفتند منظورشان از اینکه با او کار دارند چیست»، افزود: «ولی گفتند یک هفته دیگر باید در بازداشت بماند. گفتند علاوه بر فروغ، زهرا دادرس و سارا جهانی هم یک هفته دیگر آزاد میشوند.»
به گفته مادر فروغ سمیعنیا، خانوادهها نمیدانند «دلیل این موضوع» چیست و مقامات قضایی چیزی «از اتهاماتشان» به آنها نگفتهاند.
مادر این فعال مدنی بازداشتشده گفت که روز سهشنبه « فروغ را در زندان ملاقات کردم، او هم خبری از زمان آزادیاش نداشت.»
منابع خبری و حقوق بشری گزارش دادند که در روز سهشنبه یاسمین حشدری، فعال مدنی در بندر انزلی با سپردن وثیقه «نیم میلیارد تومانی» به طور موقت از زندان لاکان رشت آزاد شد.
پیش از سالگرد کشته شدن مهسا امینی و در جریان فشار نیروهای جمهوری اسلامی بر فعالان مدنی، شماری از فعالان مدنی استان گیلان از جمله جلوه جواهری، فروغ سمیعنیا، متین یزدانی، یاسمین حشدری، نگین رضایی، زهرا دادرس، زهره دادرس، واحده خوشسیرت، شیوا شاهسیاه، سارا جهانی، آزاده چاوشیان، و هومن طاهری ۲۵ مرداد در شهرهای رشت، لاهیجان، فومن و بندر انزلی بازداشت شدند. هویت نفر سیزدهم اعلام نشده است.
اداره اطلاعات گیلان بدون ارائه هیچ گونه شواهدی ادعا کرده که بازداشتشدگان قصد «اقدامات خرابکارانه» داشتهاند.
از میان این بازداشتشدگان، پیش از این واحده خوشسیرت، نگین رضایی، شیوا شاهسیاه، مهسا بصیر توانا، جلوه جواهری، متین یزدانی و زهرا دادرس با سپردن وثیقه و هومن طاهری با قرار کفالت آزاد شدهاند.
هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران پیش از این به نقل از منبع آگاه گزارش داده بود که «جلوه جواهری فروغ (مریم) سمیعنیا، زهرا دادرس، متین یزدانی، و یاسمین حشدری با اتهامهایی از جمله «تشکیل گروه با هدف بر هم زدن امنیت کشور» مواجه شدهاند.
همچنین برای زهره (فاطمه) دادرس و سارا جهانی اتهام «تبلیغ علیه نظام» مطرح شده و هومن طاهری به «عضویت در گروه به قصد بر هم زدن امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام» متهم شده است.
در سالگرد کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، گفته است که «یک سال پیش، مرگ غمانگیز و غیرمنطقی مهسا در بازداشت به اصطلاح «پلیس اخلاق» ایران، تظاهراتی را در سراسر ایران برانگیخت که با خشونت وصفناپذیر، دستگیریهای گروهی، اختلالات سیستماتیک اینترنت و سانسور رژیم ایران مواجه شد.»
بلینکن افزوده است: «ما در کنار شرکای بینالمللی خود به اقدامات سزاوار برای پاسخگو کردن کسانی که بهرهمند شدن ایرانیان از حقوق بشر را سرکوب میکنند، ادامه خواهیم داد.»