لینکهای قابل دسترسی

سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۰۸

ناآرامی در ليبی از عوامل افزايش بهای نفت معرفی شد


کارشناسان نفتی در مورد پيامدهای منفی جنگ بين شورشيان و دولت ليبی و اجرای طرح منطقه پروازممنوع در اين کشور نفت خيز قيمت جهانی نفت را بطور فزاينده ای ابراز نگرانی کرده اند. از عوامل ديگر افزايش قيمت نفت همچنين ميتوان از بحران های سياسی خاور ميانه، از جمله ناآرامی در سوريه، بحرين، يمن و بالا رفتن ميزان تقاضای نفت در سطح جهانی ياد کرد.

آتش سوزی در انبارهای يکی از بنادر نفتی ليبی، در شمال شرقی شهر بنغازی، صدمات عمده ای به ميزان توليد نفتی کشور وارد آورده و سطح توليد روزانه را از يک ميليون و ۶۰۰ هزار بشکه به ۴۰۰ هزار بشکه کاهش داده است. شکری غنام، رئيس هيئت مديره شرکت ملی نفت ليبی، گفت که اين کشور نياز مبرمی به صادرات نفت دارد. او تصريح کرد که ليبی آماده است تا با هرشرکتی که بخواهد در صنعت نفت اين کشور همکاری کند قرار داد نفتی ببندد.

بحران های هسته ای ژاپن، از جمله صدمات وارد شده به نيروگاه های اتمی اين کشور، بر ميزان واردات نفت و گاز اين کشور افزوده است. اين يکی ديگر از عواملی است که باعث افزايش قيمت جهانی نفت شده است.

اوليور راث، کارشناس ارشد بازار بورس سهام بانک سِيدلر بانک، ميگويد که بحران سياسی و حمله به ليبی تأثير چندانی بر روی قيمت جهانی نفت ندارد، ولی آنچه بيشتر توجه کارشناسان نفتی را بخود معطوف داشته مسئله بحران اتمی در فوکوشيمای ژاپن است. و جَن رندلف از شرکت گلوبال اينسايت افزايش قيمت نفت را در ارتباط با عرضه و تقاضا در بازار ميداند، و ميگويد که بر ميزان تقاضای نفتی جهان افزود شده که اين امر نياز به افزايش توليد را بشدت بالا برده است. يکی از شهروندان ژاپن از کمبود بنزين در ژاپن ابراز نگرانی ميکند و ميگويد که در حال حاضر بنزين در اين کشور جيره بندی شده است.

کارشناسان پيش بينی ميکنند که قيمت هر بشکه نفت به بيش ۱۲۰ دلار خواهد رسيد. در اينحال، روز چهارشنبه در لندن ۴۰ سنت بر قيمت نفت برنت افزوده شد و هر بشکه به مبلغ ۱۱۶ دلار و ۱۰ بفروش رفت. در نيويورک نيز بر قيمت نفت ۲۲ سنت افزود شد و هر بشکه به بيش از ۱۰۵ دلار دادوستد شد.

XS
SM
MD
LG