لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۵

افزايش حداقل دستمزد در کانون توجه کارگران و سیاستمداران آمریکا


فعال حقوق کارگران، ویلیام اسمارت، در جریان اعتراضات برای دستمزد بهتر برای کارگران با مدير يک رستوران مک‌دونالد در لس آنجلس (کالیفرنیا) گفتگو می‌کند -- نجشنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۳ (۴ سپتامبر ۲۰۱۴)
فعال حقوق کارگران، ویلیام اسمارت، در جریان اعتراضات برای دستمزد بهتر برای کارگران با مدير يک رستوران مک‌دونالد در لس آنجلس (کالیفرنیا) گفتگو می‌کند -- نجشنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۳ (۴ سپتامبر ۲۰۱۴)

باراک اوباما رئیس جمهوری آمريکا: اين حقيقت ساده جای انکار ندارد که آمریکا سزاوار افزايش حقوق است

هزاران نفر معترض روز پنجشنبه در رستوران‌های فست فود در سرتاسر ایالات متحده گردهم آمدند و خواستار افزايش حداقل دستمزدهای کارگران در آمریکا شدند. درحالی که کنگره تاکنون اقدامی در اين مورد انجام نداده است، بحث بر سر افزایش حداقل دستمزدها در شهرها و ايالت‌های آمريکا درجريان است.

گفته می‌شود که اعتراضات روز پنجشنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۳ (۴ سپتامبر ۲۰۱۴) توسط کارگران رستوران‌های فست فود در شهرهای عمده ايالات متحده، مانند آتلانتا، در نوع خود بزرگترین اين اعتراضات بوده‌اند. آنها بخشی از تلاش‌های جاری برای افزایش دستمزد افرادی هستند که در رستوران‌ها و سایر شرکت‌های کوچک کار می‌کنند.

روز دوشنبه هفته گذشته در آمریکا روز «کارگر» بود، و باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده صدای خود را به اين اعتراضات اضافه کرد و گفت «اکنون در سراسر کشور یک جنبش ملی در جریان است، متشکل از کارگران فست‌فود که برای افزايش دستمزد به سازماندهی می‌پردازند تا بتوانند از پس مخارج خانواده‌های خود با غرور و افتخار برآيند. اين حقيقت ساده جای انکار ندارد که، آمریکا سزاوار افزايش حقوق است.»

حداقل دستمزد در سراسر کشور ۷ دلار و ۲۵ سنت در ازای هر ساعت کار است.

اما در برخی از شهرها و ايالت‌ها حداقل دستمزد بيش از آن است. مثلا در کاليفرنيا حداقل دستمزد ۹ دلار در ساعت است. حداقل دستمزدها در شهر سیاتل ۱۵ دلار در ساعت است که معترضان می‌خواهند به عنوان مبنا برای حداقل دستمزد برای سراسر کشور در نظر گرفته شود.

اريک گارستی شهردار لس آنجلس، که در روز کارگر برای معترضان سخنرانی کرد، خواستار تعين ۱۳ دلار و ۲۵ سنت در هر ساعت شد و گفت «برای مردمی که در اين کشور ثروتمند زندگی می‌کنند جرم است که دستمزد گرسنگی دريافت کنند. پس امروز ما موافقيم که زمان آن فرا رسيده دستمزدها در لس آنجلس بالا رود.»

ماريا کنترراس سوئيت رئیس اداره بازرگانی خرد در ايالات متحده می‌گويد، در کنگره با هرگونه افزايش دستمزدها مخالفت می‌شود.

او روز چهارشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ (۳ سپتامبر ۲۰۱۴) در گفتگو با صدای آمريکا گفت «رئيس جمهوری پيشنهاد ۱۰ دلار و ۱۰ سنت برای هر ساعت کار داده است. اما ما درک می‌کنیم که در سراسر کشور شرایط و معيارهای گوناگون اقتصادی وجود دارد؛ و از آنجایی که کنگره اقدامی نمی‌کند، بسیاری از شهرداران و ايالت‌ها در اين رابطه ابتکار عمل را بدست گرفته‌اند.»

بسیاری از صاحبان کوچک کار و حرفه در طرف دیگر اين موضوع قرار دارند. فریمن هو صاحب یک فروشگاه تعمیر خودرو در نزدیکی لس آنجلس است و در مورد بالا بردن دستمزد کارگرانش احساسات متضادی دارد.

او گفت «اگر نرخ دستمزد کارگر، يعنی هزینه نیروی کار بالا برود، ما مجبور می‌شويم آن افزايش را به مشتری منتقل کنيم.» اما آقای هود در عين حال قبول دارد که کارگرانش برای تامين مايحتاج خود و خانواده‌هايشان به بيش از حداقل دستمزد کنونی نياز دارند.

او همچنین گفت «افزايش حداقل دستمزدها، به آنها برای خرید مواد غذایی یا چیزهای دیگر، قدرت خرید بيشتری می‌دهد.»

راسکی هيکس از فدراسيون کار بخش لس آنجلس می‌گويد، بسياری از آمريکايی‌ها در ازای کمترين دستمزدها، ساعت‌های زيادی کار می‌کنند.

او گفت «اگر شما تمام وقت کار می‌کنید، يعنی ۴۰ ساعت در هفته، باید بتوانيد خرج خود و خانواده‌تان را درآوريد و به جامعه خود کمک کنيد.»

گروه‌های تجاری و بازرگانی و بسياری از اعضای جمهوریخواه کنگره می‌گویند افزایش حداقل دستمزدها کارفرمایان را مجبور به کاستن از نيروی کار خود خواهد کرد و اين مساله به آنهايی که دستمزدشان از همه کمتر است صدمه خواهد زد.

حامیان افزایش دستمزدها در مقابل استدلال می‌کنند که افزایش حداقل دستمزدها اقتصاد آمریکا را تقویت کرده و به آسیب‌پذیرترین اقشار کارگری کمک مورد نیاز را می‌دهد.

XS
SM
MD
LG