یک مقام ارشد دولتی در استان آذربایجانشرقی از جانباختن «۹۰ کارگر» طی حوادث کار در «۱۱ ماه سال جاری» خبر داده که حاکی از رشد «۲۹ درصدی» نسبت به سال گذشته است.
به گزارش خبرگزاری دولتی «ایرنا»، مهرداد ستاره، مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجانشرقی با بیان اینکه این ۹۰ نفر «مرد» بودند گفت این تعداد در مدت مشابه سال گذشته «۷۰ نفر» بود.
به ادعای این مقام ارشد دولتی در آذربایجان شرقی، این استان از نظر فراوانی در تعداد «فوتیهای ناشی از کار در سال ۱۴۰۱ در «رده هشتم» و به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در رده «شانزدهم» قرار دارد.
خبرگزاری «تسنیم» وابسته به نهادهای حکومتی جمهوری اسلامی، اسفندماه ۱۴۰۱ به نقل از علیحسین رعیتیفرد، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مدعی شده بود که «آمار حوادث ناشی از کار در ایران، کمتر از میانگین جهانی است.»
با حال، بر اساس گزارش تیرماه خبرگزاری «ایلنا» و به نقل از احسان سهرابی، عضو کارگری اسبق شورایعالی حفاظت فنی، در ایران میزان حوادث کار و مرگ و میر ناشی از آن، از استانداردهای جهانی و از دادههای مشابه در کشورهای مترقی و صنعتی «بسیار بیشتر» است و گواه آن نیز «مرگ بیش از ۵ کارگر در هر روز است.»
مهرداد ستاره، مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجانشرقی با اعلام اینکه «۵۲ درصد» از فوتیهای ناشی از حوادث کار در سال جاری در اثر «سقوط از بلندی» بوده، افزود: «۲۰ درصد» در اثر برخورد با اجسام سخت، «۱۳ درصد» در اثر برق گرفتگی، «۶ درصد» در اثر سوختگی، «پنج درصد» در اثر غرق شدگی و «چهار درصد» در اثر خفگی بوده است.
به گفته او، شهر تبریز با «۵۰ نفر» در رده اول و «مرند» با هشت نفر و «شبستر» با پنج نفر در رده های دوم و سوم قرار دارند.
نبود آموزشهای بهروز و لازم، فقدان نظارتهای دقیق و دورهای دولتی به همراه ممنوعیت فعالیت سندیکاها و اتحادیههای مستقل کارگری موجب تشدید بروز حوادث مرگبار در محیطهای کار در ایران شده است.