لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۵۰

آزمایش فرد مشکوک به ابتلا به ابولا در عربستان سعودی


وزارت بهداشت نیجریه اطلاعات مربوط به علائم بیماری ابولا و راههای پرهیز از ابتلا به آن را در مکان های عمومی نصب کرده است.
وزارت بهداشت نیجریه اطلاعات مربوط به علائم بیماری ابولا و راههای پرهیز از ابتلا به آن را در مکان های عمومی نصب کرده است.

نشانگان بیماری ابولا تب، استفراغ، سردرهای شدید همراه با درد ماهیچه ها و در آخرین مراحل، خونریزی شدید است.

وزارت بهداشت عربستان سعودی روز سه‌شنبه اعلام کرد یک تبعه آن کشور که به تازگی از سیرالئون بازگشته و مشکوک به ابتلا به ویروس ایبولا (یا ابولا) است، مورد آزمایش‌های پزشکی قرار گرفته است.

این مرد که حدود ۴۰ سال دارد، اخیراً برای یک سفر کاری به سیرالئون رفته بود. سیرالئون یکی از چهار کشور غرب قاره آفریقاست که بیماری واگیردار ایبولا درآن شایع شده و جان صدها نفر را گرفته است.

وزارت بهداشت عربستان گفته است پزشکان پس از مشاهده تب همراه با خونریزی شدید در این فرد، که شبیه علائم بیماری ایبولا است، او را در بیمارستانی در شهر جده بستری کرده‌اند. وضعیت بیمار بحرانی اعلام شده، ولی دلیل بیماری او هنوز مشخص نشده است.

اقدامات احتیاطی لازم در مورد وی انجام شده، از جمله این که او را از بیماران دیگر جداکرده‌اند، و نمونه خونش را برای بررسی بیشتر به یک آزمایشگاه بین‌المللی فرستاده‌اند که با سازمان بهداشت جهانی در ارتباط است.

بیماری ایبولا با درصد مرگ و میر ۹۰ درصد از مبتلایان، یکی از کشنده‌ترین بیماری‌ها شناخته شده است. درصد فعلی تلفات این بیماری در دوره اخیر شیوع آن در غرب آفریقا، در حدود ۶۰ درصد برآورد شده است.

نشانه‌های این بیماری، تب، استفراغ، سردرهای شدید همراه با درد ماهیچه‌ها و در آخرین مراحل، خونریزی شدید است.

سازمان بهداشت جهانی روز دوشنبه اعلام کرد از آغاز سال جاری میلادی نزدیک به ۹۰۰ نفر بر اثر ابتلا به ویروس ایبولا در سه کشور گینه، سیرالئون و لیبریا جان خود را از دست داده‌اند.

عربستان سعودی نسبت به ورود و شیوع بیماری در کشور هشدار داده و روادید مسافران از کشورهای درگیر بیماری را برای انجام فریضه حج یا زیارت اماکن مقدس به حال تعلیق درآورده است.

مقامات وزارت بهداشت عربستان می‌گویند انواع مختلفی از تب ویروسی همراه با خونریزی را در کشور مشاهده کرده‌اند، اما هیچکدام ناشی از ویروس ایبولا نبوده است.

مارگارت چان، مدیر سازمان بهداشت جهانی هفته گذشته گفت گسترش بیماری در غرب آفریقا از کنترل خارج شده، ولی با بهره‌گیری از منابع بیشتر و اقدامات جدی‌تر، می‌توان آن را متوقف کرد. سرایت ویروس ایبولا در ماه‌های اخیر شدیدترین مورد شیوع بیماری از هنگام کشف آن در نیمه‌های دهه ۷۰ میلادی بوده است.

تا کنون درمان قطعی یا واکسنی برای پیشگیری از ابتلا به ایبولا شناخته نشده است. این بیماری از طریق تماس مستقیم با فرد مبتلا یا مایعات بدن وی – حتی پس از مرگ بیمار – به شخص دیگر منتقل می‌شود.

XS
SM
MD
LG